8.5 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Bell-lloch rectifica: “No hi va haver cap il·legalitat en contractacions al govern de Soler”

Després de fer les consultes pertinents, han comprovat que "aquest tipus de contractació excepcional es pot fer si és en benefici del poble i de manera puntual".

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’exalcalde Calonge i Sant Antoni, Miquel Bell-lloch, va disculpar-se públicament al ple municipal del passat dijous per haver insinuat en unes declaracions a Ràdio Capital que l’actual alcalde, Jordi Soler, havia comès irregularitats en les contractacions en anteriors mandats.

Bell-lloch va explicar que va fer referència a un contracte per canviar la gespa del camp de futbol que “no van veure prou clar”, però que “donada la urgència de la situació es va fer molt ràpidament de manera excepcional“. Després de fer les consultes pertinents, han comprovat que “aquest tipus de contractació excepcional es pot fer si és en benefici del poble i de manera puntual“.

Així doncs, ha puntualitzat que el “dubte està aclarit” i que no hi va haver cap il·legalitat.

Ordenances fiscals aprovades amb el suport de la CUP

D’altra banda, també es van aprovar les ordenances fiscals del municipi pel 2021, amb el suport de Junts, PCS, PP i Republicants i de la CUP. També van anunciar que es faria una sessió extraordinària per aprovar un pla de xoc per fer front a la crisi econòmica provocada per la COVID-19.

Pel que fa a les ordenances recentment aprovades, estableixen la rebaixa de la quota de l’IBI un 1%. També rebaixarà la taxa d’ocupació pública amb taules i cadires per part de bars, restaurants i hotels un 95%, i també es rebaixarà la taxa de guals i de reserves d’espais per a comerços, hotels i allotjaments. La quota de l’IBI serà rebaixat un 1% i es donaran bonificacions de fins al 80% per a famílies nombroses, monoparentals, persones vídues o amb discapacitat. Les persones en situació vulnerable, en funció dels seus ingressos, tindran beneficis, així mateix, en la taxa d’escombraries o l’aigua. Finalment, també es baixarà un 30% l’Impost de circulació (menys pels vehicles d’alta gamma).

També et pot interessar

Miquel Bell-lloch insinua irregularitats comptables per part de Jordi Soler en els seus anteriors mandats

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies