20.8 C
Pals
Dijous, 23 octubre 2025
- Publicitat -

Botifarra dolça

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La botifarra dolça és un embotit característic de l’Empordà. Es pot presentar tant crua com seca i es pot trobar en diferents carnisseries i xarcuteries de l’Empordà durant tot l’any. Es menja d’aperitiu, de plat principal i per postres.

Antigament era un dels embotits que es produïa durant la matança del porc a les cases de pagès de l’Empordà, però actualment és bàsicament un producte artesà elaborat durant tot l’any.

Es fa a base de carn magra de porc, sucre, llimona, sal i opcionalment, canyella. El resultat és una botifarra de color rosat i molt lluent quan es crua. En deixar-la assecar va adquirint un color rosat-grisós característic. Es comercialitza a granel i cal conservar-la en fred i en un lloc sec.

Es pot menjar crua o seca. És més habitual consumir la botifarra dolça seca. Tot i això, hi ha plats tradicionals amb la botifarra dolça crua, com ara confitada amb poma, a la brasa o fregida.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -

Sopa de Cabra inicia la gira del 40è aniversari amb un concert a Razzmatazz

Sopa de Cabra encetarà el 15 de maig del 2026 una gira molt especial per celebrar els seus quaranta anys de trajectòria. El punt de partida serà Razzmatazz, una sala emblemàtica tant per la banda com pels seus seguidors, ja que hi van enregistrar el mític Ben Endins (1993) i s’hi van acomiadar el 2001.

Altres notícies