10.1 C
Pals
Dimecres, 15 juliol 2020

Arròs de Pals

El més llegit

Dos nous radars de trànsit a Torroella de Montgrí

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha anunciat que instal·larà dos nous radars de trànsit als carrers del municipi per limitar la velocitat dels vehicles

Pols entre Platja d’Aro i vint-i-set treballadors de l’administració

Prova de força entre l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i 27 treballadors pel cobrament «erroni» de triennis –els complements salarials que reben...

COVID 1984

En la sortida més llarga realitzada després del confinament vaig arribar-me a veure uns amics de l’Alt Empordà. Pel...

Els partits del govern demanen al Parlament aturar la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty

La petició es fa en una resolució que ha aprovat la comissió de Territori i Sosteniblitat del Parlament presentada pel grup de Catalunya en Comú
- Publicitat -
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

L’arròs de Pals és un arròs produït a l’Empordà que es comercialitza sota al marca “Arròs de Pals”, de qualitat extra i que es presenta de forma envasada. Les varietats més conegudes són el bahia i el bomba, com a més tradicionals, i el carneroli i el nembo com a més actuals. Altres varietats són el tebre, el sènia, el carnaroli, el loto, el thaibonnet i el monsianell. L’època de sembra és de finals d’abril a principis de maig. La recol·lecció es fa de finals de setembre a finals d’octubre. 

El conreu de l’arròs a Pals data del segle XV i la hipòtesi és que va ser introduït pels àrabs des de València. Durant el segle XVII, l’arròs produït a l’Empordà fou un producte important per a l’abastament de tot Catalunya. A finals del segle XVIII se’n va limitar el conreu perquè se’l relacionava amb algunes malalties de l’època. Però a partir de 1900 se’n va tornar a autoritzar la plantació i conreu. 

L’arròs de Pals és ideal per a tota mena de plats, especialment per cuinar l’arròs a la cassola, plat típic empordanès, ja que l’arròs no es pasta i queda grenyal.

És un producte que es caracteritza per la resistència del gra un cop cuit. L’envàs és amb bossa de plàstic normal i envasat al buit, d’1 i 5 quilos. Per a la seva conservació cal protegir-lo de la llum solar i conservar-lo en lloc fresc i sec.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Will Butler dels Arcade Fire anuncia nou disc en solitari

El cantant dels Arcade Fire Will Butler ha anunciat la publicació del seu segon disc en solitari, 5 anys després d’editar “Policy”. Aquest nou treball arribarà el 25 de setembre i portarà per nom “Generations“. Butler explica que si el seu primer disc era un llibre d’històries curtes, “Generations” és més com una novel·la: desesperat,…

La sonoritat dels valencians Pleasant Dreams arriba amb el remix ‘Ja Fa Molt De Temps’

Pels qui encara no coneixeu a Pleasant Dreams, nosaltres us posarem en context. Són un grup de la província de Castelló amb una llarga trajectòria musical, i un so propi en constant transformació. I parlant precisament d’aquest so tant característic que té aquest grup, us volem parlar de la seva nova cançó. Aquest nou treball,…

La Bisbal farà la Fira del Circ entre el 4 i el 6 de setembre. Consulta’n la programació

Mantindrà una programació repartida en tres dies, amb una vintena de companyies i un total de 25 espectacles

Dos nous radars de trànsit a Torroella de Montgrí

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha anunciat que instal·larà dos nous radars de trànsit als carrers del municipi per limitar la velocitat dels vehicles

El passeig de Catalunya de Torroella serà per als vianants els divendres i dissabte a la nit a l’estiu

La restricció es farà en sentit ascendent i descendent, i el trànsit es desviarà pel passeig Vicenç Bou i la carretera de l'Estartit

Altres notícies