10.9 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Arròs de Pals

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’arròs de Pals és un arròs produït a l’Empordà que es comercialitza sota al marca “Arròs de Pals”, de qualitat extra i que es presenta de forma envasada. Les varietats més conegudes són el bahia i el bomba, com a més tradicionals, i el carneroli i el nembo com a més actuals. Altres varietats són el tebre, el sènia, el carnaroli, el loto, el thaibonnet i el monsianell. L’època de sembra és de finals d’abril a principis de maig. La recol·lecció es fa de finals de setembre a finals d’octubre. 

El conreu de l’arròs a Pals data del segle XV i la hipòtesi és que va ser introduït pels àrabs des de València. Durant el segle XVII, l’arròs produït a l’Empordà fou un producte important per a l’abastament de tot Catalunya. A finals del segle XVIII se’n va limitar el conreu perquè se’l relacionava amb algunes malalties de l’època. Però a partir de 1900 se’n va tornar a autoritzar la plantació i conreu. 

L’arròs de Pals és ideal per a tota mena de plats, especialment per cuinar l’arròs a la cassola, plat típic empordanès, ja que l’arròs no es pasta i queda grenyal.

És un producte que es caracteritza per la resistència del gra un cop cuit. L’envàs és amb bossa de plàstic normal i envasat al buit, d’1 i 5 quilos. Per a la seva conservació cal protegir-lo de la llum solar i conservar-lo en lloc fresc i sec.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Feliu de Guíxols subvenciona amb 60.000€ els clubs i entitats esportives de la ciutat afectats per la pandèmia

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha atorgat un total de 60.000€ d’ajuts econòmics als diversos clubs esportius de la població. L’esport de base és un dels àmbits que més perjudicat ha sortit de l’actual situació de pandèmia, i per aquest motiu l’Àrea d’Esports del consistori va impulsar una línia de subvencions.

Altres notícies