22.7 C
Pals
Dimecres, 8 maig 2024
- Publicitat -

Bravo Torroella!

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Bravo Torroella!
Loading
/

Torroella de Montgrí es va despertar amb una gran quantitat de botigues amb un cartell que anuncia una liquidació total del comerç. El cartell no fa referència a cap tancament literal, però sí que posa el focus en la imminent desaparició del comerç de proximitat.

N’hem parlat manta vegades i més que en seguirem parlant, perquè assumint que som a l’era d’Internet, no podem (o no hauríem) de renunciar a aquelles botigues, a aquells comerços o a aquells serveis que tenim més a prop de casa. I no hi podem renunciar perquè fer-ho, significa admetre que els nostres veïns, amics o familiars deixaran de treballar per a d’altres veïns, amics o familiars nostres i passaran a treballar (si és que no es queden a l’atur) per a qualsevol multinacional per la que no seran el nostre amic, veí o familiar, sinó que seran el treballador número tal.

El comerç de proximitat (eufemisme que serveix per parlar de les botigues del barri) proveeix de productes i serveis, però també dinamitza els carrers, els omple de gent, els fa més dinàmics, més bonics, més segurs… Les botigues plenes i els carrers concorreguts fan que els pobles i ciutats tinguin vida i no esdevinguin només pobles o ciutats dormitori. N’hi han alguns que ja hi han renunciat al comerç de proximitat, o això sembla a tenor de la quantitat de grans superfícies que hi proliferen. Però n’hi han d’altres com Torroella que l’intenten revifar, o com Palafrugell o com Palamós.

Dic grans superfícies perquè avui en dia sembla que Internet tingui la culpa de tot, però cal recordar que, a qui amenaça Internet no és tant a la botiga de barri (que ja fa temps que pateix), com a la gran superfície, al gran centre comercial, al gran supermercat que va arribar fa uns anys per canviar els hàbits de la gent que anava a la fleca, a la botiga, a la carnisseria i a la peixateria per separat. Així doncs, tota iniciativa encaminada a revifar el petit comerç serà sempre benvinguda i aplaudida.

Probablement cap d’ells acab afinant al 100% la música, però la melodia que sona, almenys no sona malament i potser aquells que ho comprem gairebé tot per Internet, algun dia agrairem campanyes i gestos com aquests.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Joan Bosch torna a la ràdio per “buscar empordanesos pel món”

"De cap a cap" és el títol de l'espai en el qual es buscaran empordanesos-gironins que viuen fora de l'Empordà i amb els que Bosch hi conversarà per conèixer què fan i com els hi va la vida, què és el que troben a faltar i conèixer el seu país d'adopció
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -