10.1 C
Pals
Dimecres, 3 juny 2020

Ceba de Figueres

El més llegit

[VÍDEO] Veuen el segon animal més gran del món a quatre milles de Llafranc

El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava, pot arribar a mesurar uns 20 metres de longitud i s'acostuma a veure a la primavera i a la tardor

VÍDEO: Platges de Palafrugell, plenes de meduses durant un dia

Les platges de Tamariu i Aigua-Xelida han tingut meduses aquest dimarts tot i que el més probable és que l'endemà ja no n'hi hagi

La residència Clínic Geriàtrica Sant Martí de Calonge i la Bellamar de Platja d’Aro, lliures de COVID-19

Dos centres més aconsegueixen la distinció de Residència Verda després que no s'hagi declarat cap positiu de coronavirus durant la pandèmia, aquest dilluns podran rebre les primeres visites
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

La Ceba de Figueres és una ceba produïda a l’Empordà que té unes característiques específiques com a conseqüència de les condicions climàtiques i geogràfiques de la zona. El seu sabor és dolç i la seva consistència és tova. És una varietat de cultiu de ceba no híbrida, de bulb subglobós i de forma una mica aplanada. Té la capa externa d’un color rossenc, tirant a lilós, i les capes interiors d’un color més pàl·lid. La Ceba de Figueres és apreciada per la seva dolçor i  la seva textura.

La Ceba de Figueres té propietats interessants per a la salut. Ajuda a eliminar líquids perquè té molt potassi i poc sodi. A més, és rica en vitamines del grup B, com l’àcid fòlic, que són necessàries durant l’embaràs. El magnesi ajuda a un bon funcionament dels intestins, dels nervis, dels músculs i del sistema immunològic.

Tot i que és resistent al fred, necessita temperatures una mica elevades i un temps per formar el bulb. Es fa de planter i s’ha de sembrar entre desembre i gener, tot i que es pot arribar a fer al febrer si el temps acompanya. La ceba seca es cull a l’estiu i la tendra, a l’hivern. Necessita un ambient sec i per això l’Empordà li va bé: tal com diu la dita, “val més de dos dies de vent de tramuntana que una ensulfatada”. Es comercialitza a granel, en caixes de 10, 12 i 15 quilos o en bossa

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
Article anteriorBrunyols de l’Empordà
Article següentGamba de Palamós
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La gestió de la cultura

Tot i que la meva vida professional ha estat dedicada de manera gairebé exclusiva a l’activitat turística i hostalera, per raons professionals -algunes d’ideològiques i altres de vocacionals- sovint he pogut participar en accions i col·laboracions d’àmbit cultural.

Què hem de fer si trobem meduses a la Costa Brava? I si ens piquen? Parlen els experts

Josep Maria Gili, investigador de l'Institut de Ciències del Mar, explica que "la prevenció és el més important", i que si detectem meduses a la Costa Brava, no ens banyem

La policia local de Platja d’Aro dispara contra el cotxe d’un fugitiu que va ser robat a Roses

La Policia Local de Platja d'Aro va disparar aquest dilluns contra el cotxe d'un fugitiu, a qui els agents van detenir gràcies a les càmeres...

VÍDEO: Platges de Palafrugell, plenes de meduses durant un dia

Les platges de Tamariu i Aigua-Xelida han tingut meduses aquest dimarts tot i que el més probable és que l'endemà ja no n'hi hagi

Altres notícies