Gamba de Palamós / Francesc Galí

La gamba de Palamós té una marca de garantia de qualitat pròpia, la marca de garantia Gamba de Palamós. Aquesta marca regula la qualitat de la gamba a través de l’aplicació de normes estrictes en el procés de pesca, en el tractament i la manipulació de les gambes en tota la cadena de distribució. També fa un control exhaustiu de la cadena del fred, que es mou entre els 0 i els 4 graus, des del mar fins al consumidor final.

Cada dia, la gamba capturada es sotmet a un control de qualitat abans d’entrar a subhasta. S’identifica el calador de pesca i les característiques sensorials com l’aspecte, textura, peces per quilo i la temperatura que arriba a port. Només el producte que superi els requeriments establerts pel reglament serà etiquetat com a Gamba de Palamós.

La gamba de Palamós es limita a la gamba fresca de l’espècie Aristeus antennatus, extreta de les aigües de la costa de Palamós. Es caracteritza pel seu color vermellós intens i per una carn fina, ferma i saborosa. Es pesca amb la tècnica de l’arrossegament i a l’estiu se solen trobar més exemplars i més grans.

La marca de garantia assegura que la gamba que arriba al client manté el màxim nivell de qualitat: un sabor exquisit, una aroma inconfusible, un aspecte atractiu i un grau de frescor immillorable. Es comercialitza a granel i cal conservar-la en fred.