10.1 C
Pals
Dimarts, 26 maig 2020

Poma de relleno de Vilabertran

El més llegit

Un banc de dofins neda tranquil·lament per Sant Feliu de Guíxols

Quatre dofins neden tranquil·lament davant de Sant Feliu de Guíxols en un dia de mar tranquil i amb només l'embarcació des d'on s'enregistra el vídeo

[VÍDEO] S’observen Caps d’olla negre d’aleta llarga a la costa de Llafranc

El grup de mamífers està descansant al costat d'un veler que navegava per les aigües de la costa de Llafranc i s'ha trobat amb aquest espectacle marítim

SOS Costa Brava es concentra a Palamós, Palafrugell i Begur en protesta per les obres al litoral durant el confinament

Denuncien que els consistoris han continuat aprovant projectes d'urbanització i publicant aquests acords en ple confinament

El Carroussel Costa Brava de Palafrugell 2020, des dels balcons i els comerços

Perquè des de l'organització de les Festes de Primavera, s'ha llançat una nova proposta als veïns i veïnes per tal que cadascú celebri un Carroussel particular
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

La poma de relleno de Vilabertran són unes postres típiques de l’Empordà que assoleixen la seva màxima esplendor en les festes d’agost i setembre. Des de segles passats a Vilabertran, era típic menjar pomes de relleno a la mitja part del ball. Molta gent de la contrada s’apropava expressament al poble de Vilabertran per gaudir d’aquestes postres tan exquisides. El poble de Vilabertran les ha heretat i les ha sabut mantenir a taula. Ara les transmet a les noves generacions a través de la fira que se celebra cada any a mitjan setembre.

La poma de relleno de Vilabertran té una època d’elaboració curta: es fa a l’agost i setembre. Aquests postres es fan amb la base de la poma capçana, que aquí anomenem capçada, la verda donzella o la reineta. Porta botifarra dolça, ou, anís, ametlla torrada, llimona, galetes (tipus Maria, ametllats o teules), sucre, farina, oli d’oliva, brots de canyella, xocolata negra i sucre caramel·litzat.

La varietat de pomes utilitzades tenen la polpa molt ferma, compacta i consistent i aguanten llargues coccions. Han estat elaborades i cuites de manera tradicional. Durant dos o tres dies es couen a foc lent en diverses sessions per tal d’aconseguir el punt òptim.

Es comercialitza en capses transparents de diverses mides, de 2 fins a 7 unitats. S’ha de conservar en fred.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
Article anteriorGamba de Palamós
Article següentRecuit de drap
- Publicitat -

Últimes notícies

El govern de Calonge i Sant Antoni vol ampliar les terrasses i bonificar la taxa d’ocupació

Estudiaran cas per cas les opcions d'ampliar les terrasses amb l'objectiu que puguin arribar a tenir pràcticament totes les taules de les que disposen amb el compliment de les mesures de seguretat i sanitàries necessàries

Què es pot fer a la fase 2 del desconfinament pel coronavirus al Baix Empordà?

Repassem quines activitats estan permeses i quines no al Baix Empordà quan passem a la fase 2

El Baix Empordà passaria a la fase 2, segons la petició del Govern

La Generalitat de Catalunya ha demanat al govern espanyol que permeti que la Regió Sanitària de Girona passi a la fase 2 del desconfinament dilluns vinent

El Baix Empordà registra 58 positius de COVID-19 en la darrera setmana

Son 6 casos més de COVID-19 que en la setmana de l'11 al 17 de maig, i el municipi que ha tingut més casos en els darrers set dies ha estat Sant Feliu de Guíxols (19)

Alícia Rey es presenta en solitari amb ‘Tornar’

Alícia Rey, la veu dels Sense Sal ens presenta la seva primera cançó en solitari, anomenada ‘Tornar’. Sobre la cançó, la cantant explica que quan va començar a escriure aquesta cançó feia dues setmanes que tot s’havia parat i pensava molt en la idea de l”abans’. Es parlava a totes hores sobre la idea que tot…

Altres notícies