22.3 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Decideixen cobrir l’antiga muralla de la plaça del Lledoner a Torroella

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Divendres al matí es va tornar a cobrir el tram de muralla medieval que es va posar al descobert amb les obres de remodelació de la plaça del Lledoner de Torroella de Montgrí.

Les restes s’han tapat amb un protector geotèxtil i amb terra per a la seva correcta conservació, un cop ha finalitzat el seu estudi arqueològic.

Per bé que ja era coneguda l’existència d’aquest tram, l’Ajuntament ha volgut aprofitar l’ocasió per excavar-lo i documentar-lo arqueològicament. Això ha permès georeferenciar les restes i obtenir una important informació per entendre millor el traçat de l’antiga muralla, de la qual encara es conserven importants trams a la vila.

L’excavació no ha posat al descobert restes arqueològiques significatives associades al mur, que en diferents punts estava rebentat per al pas de diferents serveis.

El tram excavat data del segle XIV, té una longitud d’uns 17 mestres, una amplada variable d’entre 1 i 1,5 metres i una alçada que va de 0,5 a 1,5 metres. Es tracta, doncs de la base de la paret, i l’excavació ha arribat ben bé fins a la seva fonamentació.

També s’ha posat al descobert una petita part del paviment originari del carrer del Mar. Com a molts altres punts del conjunt fortificat, es va començar a enderrocar a primers del segle XVIII, quan la vila va començar a créixer fora muralles.

A partir de dilluns, les obres de remodelació d’aquest nou espai per a vianants es reprendran amb normalitat. La nova plaça tindrà un plafó explicatiu amb informació de la muralla i s’està estudiant la fórmula per marcar el seu traçat en el nou paviment.

L’actuació pretén ordenar i dignificar aquest espai públic, un cop retirada l’antiga parada de bus i fer aquesta zona més segura per als vianants. El cost d’adjudicació de la reforma és de 141.744,63 euros, més IVA, i l’Ajuntament compta amb una subvenció de la Diputació de Girona de 39.647 euros.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig, alcalde de Palamós, deixa en l’aire si es presentarà o no a les properes eleccions municipals

Des de l'executiu local d'ERC de Palamós s'està treballant en la possibilitat de buscar-li un relleu de cares als propers comicis municipals. No obstant, Puig explica que està disposat a continuar si és necessari.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -