10.6 C
Pals
Dimecres, 24 febrer 2021

Santa Cristina rehabilita la façana del seu antic Ajuntament

A partir d’avui, tota la ciutadania pot gaudir de l’antic ajuntament no només com a edifici històric, sinó també com a una petita exposició del que la pròpia població considera els indrets més representatius i singulars de Santa Cristina d’Aro.

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Aquesta setmana ha culminat la rehabilitació de la façana de l’edifici històric de l’antic ajuntament amb la col·locació de les 14 imatges escollides per la ciutadania, a través d’un procés participatiu promogut per l’ajuntament.

Durant el mes de novembre del 2020, l’Àrea de Participació Ciutadana va posar en marxa la iniciativa per recuperar junts el valor de l’edifici històric de l’antic ajuntament, emplaçat a la Plaça Mossèn Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro.En una primera fase, la iniciativa es va sotmetre a consulta pública a través d’un vídeo de difusió que es va emetre el 16 de novembre a la pàgina web i a les diferents xarxes socials de l’entitat, on el regidor d’Obra Pública i Participació Ciutadana, Jaume Quintana, va demanar la col·laboració de la població per escollir 14 fotografies que són les que es poden veure avui col·locades a les 12 finestres i 2 balconeres existents a la façana de l’edifici històric.

En la segona fase, la ciutadania disposava d’un període de temps, del 17 al 30 de novembre, per realitzar les votacions de les fotografies -a escollir entre un recull d’imatges històriques i actuals que es van preparar prèviament des de l’Ajuntament-, així com per presentar les propostes i/o aportacions que es creguessin oportunes.

La iniciativa va tenir una molt bona acollida, i un total de 105 persones van participar en les votacions. La imatge més votada va ser la de l’emblemàtica Cova d’en Daina, amb 85 vots, molt seguida d’una de Pedralta que en va obtenir 84. La resta de fotografies escollides també van rebre una gran quantitat de vots, oscil·lant entre els 50 i els 67. En aquestes, descobrim un reflex del patrimoni i el paisatge que podem trobar a Santa Cristina d’Aro, passant per les esglésies, les platges i les muntanyes, entre d’altres llocs distintius com la Font Picant, l’antiga estació, Bell-lloc o el Castell de Solius.

En la tercera i darrera fase, es va fer una valoració del retorn dels resultats de les votacions en una sessió de debat virtual que es va celebrar el 9 de desembre del 2020, on es van mostrar les 14 imatges més votades, es van exposar les preferències per a la seva ubicació a la façana i es va debatre sobre els aspectes de millora en relació al procés participatiu, arrel de les propostes i aportacions rebudes per les persones participants.

Les imatges seleccionades s’han imprès sobre una placa d’alumini i s’han col·locat aquesta mateixa setmana, coincidint amb l’inici del mes de febrer, sobre els marcs de les finestres de la façana de l’antic ajuntament, de manera que aquestes es puguin obrir i tancar amb normalitat i sense fer-se malbé.

A partir d’avui, tota la ciutadania pot gaudir de l’antic ajuntament no només com a edifici històric, sinó també com a una petita exposició del que la pròpia població considera els indrets més representatius i singulars de Santa Cristina d’Aro.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies