Concentració a la presó del Puig de les Basses en suport a Dolors Bassa
Concentració a la presó del Puig de les Basses en suport a Dolors Bassa | Imatge del PDeCAT de Figueres

Serà el primer nadal que l’exconsellera de Torroella de Montgrí, Dolors Bassa passi tancada a la presó. Per donar-li forces, els CDR han organitzat un dinar de nadal per aquest diumenge juntament amb altres activitats.

Coincidint amb els nou mesos des de l’empresonament al març, Dolors Bassa passarà el seu primer nadal a la presó del Puig de les Basses. Tot i que va entrar a Alcalà Meco per primera vegada al novembre del 2017, al desembre en va sortir. És per això que aquestes seran les primeres festes de l’exconsellera empresonada.

Cartell de l'acció d'aquest diumenge 23 de desembre a la presó del Puig de les Basses
Cartell de l’acció d’aquest diumenge 23 de desembre a la presó del Puig de les Basses

Per donar suport a la torroellenca Bassa, els CDRs dels municipis pròxims han organitzat un dinar de nadal per aquest diumenge. L’àpat consistirà en una sopa de galets relacionant la trobada amb la tradició catalana de les festes nadalenques.

Abans del dinar de nadal però també es faran diverses activitats. Entre les 10 i les 10.30 h s’iniciarà el recorregut de la “Volta Cap Dona en l’Oblit“. Una volta que es farà conjuntament a totes les presons on hi ha líders independentistes. Després de la volta es plantarà un arbre de nadal i a les 11:45 h un Toc de Tenora a càrrec de Jordi Molina.

Com ja és habitual, els actes es celebren els divendres però aquesta setmana serà un diumenge. Fins a la presó de Figueres s’hi desplaçarà Empar Moliner i Mireia Boya com també Neus Matamala que a les 12 faran un parlament davant de les portes del centre penitenciari.