23.3 C
Pals
Diumenge, 14 juliol 2024
- Publicitat -

El Baix Empordà manté dues diputades al Parlament de Catalunya després de les eleccions del 12 M

Concretament, seran Maite Selva (Junts+) i Mònica Ríos (PSC) les dues candidates que es mantindran la representació de la comarca al Parlament de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà manté dues diputades al Parlament de Catalunya després dels resultats provisionals de les eleccions d’aquest 12 de maig. Concretament, seran Maite Selva (Junts+) i Mònica Ríos (PSC) les dues candidates que es mantindran la representació de la comarca al Parlament de Catalunya.

Cal recordar, que Junts+Puigdemont per Catalunya és la formació que ha obtingut una major representació a les comarques gironines (7 diputats), seguida pel Partit Socialista de Catalunya (4 representants). Esquerra Republicana, la formació que ha patit una davallada més pronunciada, s’ha quedat amb 2 diputats. Aliança Catalana ha obtingut un escó; el Partit Popular també ha recuperat l’escó que va perdre durant les passades eleccions; pel que fa a Vox manté el seu escó a comarques gironines; mentre que la CUP en perd un. 

Per una banda, la representant de Junts+ Maite Selva és la cinquena a la llista d’aquesta formació. Actualment, Maite Selva és alcaldessa de Begur i Esclanyà i tornarà a repetir com a diputada en el Parlament. D’altra banda, hi ha Mònica Ríos, que és la número 3 del Partit Socialista de Catalunya. Ríos, actualment, forma part del govern municipal de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró com a regidora d’Acció Comunitària, Habitatge i Recursos Humans.

A més, hi ha candidats que formaven part de les llistes, però que no han aconseguit la suficient representació per entrar a l’arc parlamentari. Aquest seria el cas, per exemple, d’Ignasi Sabater (tercer a la llista de la CUP), que havia estat alcalde de Verges fins a les anteriors eleccions municipals; el que anava com a número 3 a les llistes de Comuns-Sumar, Jordi Lloveras (regidor a l’Ajuntament de Sant Feliu), tampoc ha acabat entrant a l’arc parlamentari; Anna Targa, diputada independent que anava a les llistes d’ERC com a número 5 tampoc ha entrat a l’arc parlamentari; Jordi Cambronero (regidor de Sant Feliu) anava com a número 12 a les llistes per Esquerra Republicana i tampoc ha aconseguit entrar al Parlament; Núria Murlà (regidora a Sant Feliu), també va presentar-se a les eleccions per Junts+ com a número 14 i no va entrar.

Les tres regidores de Vox que actualment es troben als ajuntaments de Platja d’Aro, Palamós i Palafrugell també formaven part de la llista d’aquesta candidatura. Concretament, Sandra Moya (Platja d’Aro) anava tercera; Cristina Ruz (Palamós) anava setena; i Adela García (Palafrugell) anava novena. Cap de les tres, però ha pogut entrar al Parlament català.

Cal destacar, també, que en aquestes eleccions hi ha hagut altres representants que han deixat de formar part del Parlament de Catalunya. Un d’ells és l’actual alcalde de la Bisbal d’Empordà, Òscar Aparicio, que enguany no anava a les llistes del Partit Socialista de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -