10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

El càmping wecamp Santa Cristina aconsegueix la certificació de turisme sostenible Biosphere

L'acreditació també l'han aconseguit els càmpings wecamp Cadaqués i wecamp Cala Montgó de l'Escala, que formen part de l'Associació de Càmpings de Girona

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els càmpings wecamp Santa Cristina, wecamp Cadaqués i wecamp Cala Montgó de l’Escala han obtingut la certificació internacional de turisme sostenible Biosphere que acredita el seu compromís amb la cura del medi ambient i avala la seva aposta de millora continua en l’àmbit de la sostenibilitat. Els tres establiments formen part de l’Associació de Càmpings de Girona que fa temps que treballa perquè el sector cada vegada sigui més sostenible disminuint en les seves activitats la petjada de carboni i millorant la gestió dels recursos hídrics.

El certificat Biosphere és voluntari i el concedeix l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent que promou accions i programes de desenvolupament sostenible a la indústria turística. El CEO de wecamp, Albert Montesinos ha destacat que tenen com a “estàndard acreditar tots els nostres establiments amb la certificació Biosphere per a càmpings que avalen els esforços que fan en aquesta línia totes les persones que formen part del grup”.

Aconseguir el certificat Biosphere

Entre les diverses accions que han impulsat des dels tres càmpings hi destaca la contractació d’energia renovable o la instal·lació de llums LED, temporitzadors i sensors a les zones comunes. A més, els productes, serveis i experiències que ofereixen potencien la sostenibilitat i el coneixement respectuós de l’entorn. Aposten per la tecnologia i nous mètodes innovadors que millorin l’experiència del client i alhora contribueixin a l’estalvi o millor ús dels recursos i la informació, a través d’aplicacions i codis QR.

D’altra banda, fan una gestió sostenible de la comunitat i de les seves infraestructures de manera que es contribueixi a la conservació del destí. Fomenten la participació en activitats de conservació́ i protecció de l’ecosistema, i incentiven el coneixement i l’aprenentatge en pràctiques sostenibles entre les persones que formen l’equip wecamp i entre els clients. A més, aposten pel consum de recursos que generen menys impacte ambiental i que puguin ser reciclables.  També donen suport a l’emprenedoria i el desenvolupament local a través del consum de productes i serveis de proximitat; aposten per la captació de talent local; i afavoreixen l’eliminació de barreres que limitin la integració́ de les persones per motius de gènere, origen o religió, orientació sexual, situació econòmica o una altra condició.

Cal destacar que wecamp, en col·laboració amb un equip d’arquitectes i experts en eficiència energètica, ha dissenyat un pla específic per aprofitar al màxim els recursos locals, reduir tant com es pugui la petjada de carboni, i fer servir materials moderns, biodegradables i naturals com el sauló sòlid. A més, els tres càmpings promouen la recollida selectiva i compten amb una flota de vehicles elèctrics. Anteriorment, els càmpings Begur i Vidrà, que també formen part de l’Associació, havien obtingut també la prestigiosa certificació Biosphere.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -