15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Els empresaris i industrials de Palamós demanen el nou polígon de la Pietat

L’APEI expressa preocupació pel fet que la zona industrial hagi quedat oblidada, mentre que es dóna prioritat al projecte d’un nou hospital al Balitrà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació Palamosina d’Empresaris i Industrials (APEI) insta el govern municipal a reprendre la tramitació de la zona industrial a la Pietat, tal com estava previst al pla general (POUM) del 2008.

Aquesta iniciativa es troba aturada des que una sentència del TSJC va invalidar una primera proposta d’urbanització que ocupava un total de 45,6 hectàrees. Fa dos mandats, ERC i Junts ja van intentar reduir la mida de la futura zona industrial a 24,5 hectàrees, centrades al voltant de la factoria de Nichirin (abans coneguda com a Hutchinson), però el Departament d’Urbanisme de la Generalitat no ho va acceptar per l’impacte ambiental excessiu.

L’APEI expressa preocupació pel fet que la zona industrial hagi quedat oblidada, mentre que es dóna prioritat al projecte d’un nou hospital al Balitrà. Els empresaris recorden el perjudici als inversors que van adquirir els primers terrenys el 2008, basant-se en un planejament que ja preveia els usos futurs. Segons afirmen en un comunicat, “no som especuladors ni immobiliaris, som petits empresaris de Palamós que necessitàvem sortir del centre de la població per desenvolupar les nostres activitats”.

Segons El Punt Avui, un altre argument de l’APEI és la manca d’espais industrials, tant de sòl com de naus. Critiquen que l’Ajuntament hagi llogat les darreres naus disponibles al polígon industrial de Sant Joan. Argumenten que, amb dos ports i dos clubs nàutics, les activitats nàutiques o de logística de mercaderies podrien generar més llocs de treball, que actualment han de buscar-se fora del municipi.

Des del consistori, l’alcalde, Lluís Puig, manté “el compromís de reprendre la tramitació d’una zona industrial viable”, i argumenta que les darreres naus llogades són per a serveis essencials com la brigada municipal i la maquinària de neteja viària. Puig anuncia que en les properes setmanes mantindrà converses amb l’APEI per arribar a un consens que la majoria dels grups municipals comparteixen, sempre que sigui equilibrat.

Només la CUP continua oposant-se rotundament a la idea d’urbanitzar el nou polígon, expressant la preocupació que Nichirin pugui deslocalitzar-se si es regularitzen els terrenys de la factoria, amb el risc de tancar i revendre les naus ocupades fins ara a un preu elevat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -