19.7 C
Pals
Dimarts, 28 setembre 2021
- Publicitat -

Millores al Centre Obert de Palamós

Aquesta envolta l’espai exterior i garanteix la seguretat dels infants que assisteixen al servei municipal, ja que el centre limita, en un dels seus extrems, amb un desnivell superior a tres metres.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Centre Obert de Palamós millora la seguretat dels seus usuaris amb la instal·lació d’una tanca que envolta l’espai exterior i garanteix la seguretat dels infants que assisteixen al servei municipal, ja que el centre limita, en un dels seus extrems, amb un desnivell superior a tres metres.

Al centre obert es treballa amb la detecció, prevenció i integració dels infants, de 6 a 12 anys, en situació de risc social. Els objectius són impulsar la integració social i comunitària dels nens i nenes a través de temps d’esbarjo i l’adquisició d’aprenentatges bàsics, com la higiene personal i l’alimentació adequada. A més, s’estimula la creativitat per promoure el creixement personal de cada infant. El centre, dóna suport i complements la tasca que fan els centres escolar i els professionals d’Acció Social, sempre en horari extraescolar, concretament de dilluns a dijous de 16:30 a 19:45.

Aquest servei permet intervenir des de la quotidianitat de l’infant, és a dir, es treballen els diferents àmbits que formen la seva personalitat a partir de les necessitats detectades. Per exemple, s’ofereix un reforç escolar per tal d’inculcar hàbits d’aprenentatge als infants i treballar l’atenció, concentració i la memòria i, des de l’àmbit social, es potencia la participació dels nens i nenes en activitats de caràcter lúdic, esportiu i cultural. A més, un dels objectius d’aquest projecte és orientar, acompanyar i implicar a les famílies en els processos educatius que afecten els seus fills, realitzant entrevists i seguiments periòdics amb les famílies per tal d’implicar-les en el procés educatiu dels nens, així com mantenir-les informades de l’evolució dels infants al centre.

El servei del Centre Obert depèn de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, i es gestiona a través del Consell Comarcal del Baix Empordà. D’altra banda, per a la realització d’aquest projecte s’ha comptat amb la col·laboració de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, que ha subvencionat aquesta instal·lació amb una aportació de més de 2.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí impulsa un projecte per controlar la inundabilitat de la zona del Baix Ter

Un grup d’experts de la Universitat de Girona s’ha encarregat d’executar el pla. L’alcalde, Jordi Colomí, creu que és una obligació planificar de cara al futur davant l’agreujament de les inundacions pel canvi climàtic.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -