El port de Palamós ha rebut aquest dimarts per primer cop l’escala del creuer de luxe Seabourn Ovation que està fent el seu viatge inaugural durant onze dies per la Mediterrània.

El vaixell porta gairebé 500 passatgers que arriben a Palamós en temporada baixa, de manera que des de Ports de Catalunya defensen que ajuda a “desestacionalitzar el turisme a la ciutat i la Costa Brava”.

El port de Palamós inicia una “excel·lent” temporada de creuers

El perfil del turista del Seabourn Ovation és majoritàriament nord-americà. Cal recordar que la temporada passada el 16% dels turistes de creuer que van venir Palamós van ser nord-americans, i és la tercera nacionalitat que més visita Palamós.

El creuer, que va iniciar el viatge inaugural el 5 de maig passat, a Venècia (Itàlia), va continuar la seva ruta cap als ports de Zadar i Dubrovnik (Croàcia); Kotor (Montenegro); Corfú (Grècia); La Valletta (Malta); Ajaccio (Còrsega); Marsella (França); Palamós i Barcelona, on el dimecres 16 de maig, finalitzarà el seu primer itinerari per la Mediterrània.

En la construcció del Seabourn Ovation, acabat aquest any 2018, s’ha utilitzat tecnologia punta per millorar la hidrodinàmica del vaixell i estalviar consum de combustible. El creuer té una capacitat per a 600 passatgers, té una eslora de 213 metres, una mànega de 26 metres i un registre brut de més de 40.000 tones.