12.4 C
Pals
Dilluns, 22 abril 2024
- Publicitat -

El port de Palamós supera les xifres de mercaderia d’abans de la pandèmia

L’activitat comercial a Palamós creix un 32% respecte al 2019 i un 62% en comparació al 2020. El 2021, la barita lidera les mercaderies importades amb més de 70.500 tones, així mateix la colza i la biomassa sumen el 16% de l’exportació.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El port de Palamós ha mogut gairebé 189 mil tones de mercaderia al 2021, el que suposa un increment del 32% respecte a l’any 2019, i un augment del 62% comparat amb el 2020. L’activitat comercial del port ha augmentat el volum de totes les mercaderies: barita, pasta de paper, productes siderúrgics, biomassa i colza. Pel que fa als tràfics, un 84% dels productes provenen del mercat importador i un 16% es destinen al mercat exportador.

El volum de mercaderies assolit l’any 2021, s’ha dividit entre gairebé 71 mil tones de barita (38%), més de 62 mil tones de pasta de paper (33%), unes 25 mil tones de productes siderúrgics (13%), més de 17 mil tones de biomassa forestal (9%), i casi 13 mil tones de llavors de la colza (7%).

Tipologia de mercaderies.

La barita se situa per primer cop al capdavant de les mercaderies operades al port de Palamós durant l’any 2021. Aquest producte és un mineral que s’usa com a component per a la fabricació de pintures per donar-hi consistència, per blanquejar la ceràmica o per donar resistència al vidre, entre d’altres. S’importa dels països del Magrib i de la Xina. Un tràfic, aquest últim, que ha tornat a Palamós després de gairebé una dècada sense venir.

La pasta de paper continua tenint importància al port de Palamós. És un producte  que s’importa de països de Sud-amèrica, Nord-amèrica i Europa. Amb aquesta mercaderia s’elaboren mocadors de paper, bolquers, compreses i paper higiènic, entre d’altres.

Els productes siderúrgics que s’importen són barres, tubs i perfils d’acer.

La biomassa forestal s’exporta principalment a França i Itàlia, on les centrals elèctriques la transformen en energia verda.

Les llavors de la colza, una planta que es conrea a les comarques del Baix Empordà, el Pla de l’Estany i Osona. La planta es recol·lecta a finals de juny o principis de juliol, i les llavors que se n’extrauen s’exporten per via marítima a Holanda, Regne Unit i França, on es transformen en biocombustible.

Sobre el port de Palamós.

El port de Palamós està ubicat en una de les badies més profundes de la Mediterrània, unes condicions naturals amb què pot acollir vaixells de gran calat i tonatge, ja que disposa d’un moll per a mercaderies de 382,5 metres de longitud amb un calat de 12 metres.

Pel que fa a l’activitat comercial, és un port especialitzat en càrrega general, mercaderies a granel i project cargo.

Creuers a la Costa Brava.

Després d’un any i mig d’aturada de l’activitat de creuers a la Costa Brava i a la Mediterrània en general, la tardor del 2021 Palamós i Roses van rebre 7 i 2 escales, respectivament, i gairebé 4 mil passatgers en total.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una rosa i un llibre

Ja fa alguns dies que l’aroma de les roses impregna els carrers, els locals i les cases de totes...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -