16.7 C
Pals
Dimarts, 7 maig 2024
- Publicitat -

Divendres i cap de setmana amb ambient diürn de ple estiu

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Darrers dies de mes que poden acabar amb alguns rècords de temperatura màxima i cap de setmana que es presenta amb calor diürna de ple estiu.

Aquest divendres el sol tornarà a ser protagonista, exceptuant a primera hora del matí quan, especialment en zones enclotades i prop de la costa s’han format núvols baixos i bancs de boira. Aquests es trencaran ràpidament i el temps assolellat s’imposarà arreu.

Ambient relativament fresc al matí, però ja no tan com el que notàvem a principis de setmana, quan ens llevàvem al Baix Empordà amb 10-12ºC. Avui la temperatura mínima ha quedat entre els 15 i 17 ºC. La màxima, que ahir va fregar els 30 ºC a l’interior de la comarca, avui es pot superar.

Dissabte sol i temperatura encara més elevada, al migdia farà calor de ple estiu amb màximes de 30 a 33 ºC, i això que tenim menys hores d’insolació amb una nit que es va allargant i que és la responsable que pugui refrescar una mica més a la nit.

Diumenge comença l’octubre. Octubre és el que abans era el segon mes de tardor, però les condicions meteorològiques seran d’estiu, no caniculars, però sí similars a principis de juliol.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un duc acaba electrocutat en una línia elèctrica entre Calonge i Palamós

L'incident, a més, coincideix en l'època de cria d'aquest ocell rapinyaire, un "moment molt crític" perquè els polls necessiten atenció i alimentació que "la baixa d'un dels reproductors pot posar en perill", segons apunten des del grup Natura Sterna.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -