19.2 C
Pals
Divendres, 2 maig 2025
- Publicitat -

Dilluns assolellat i resta de setmana amb temps més inestable

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Comencem la setmana amb un dilluns que serà majoritàriament assolellat. Ahir vam tenir tempestes que van arribar al Baix Empordà, i tot i que en general la precipitació va ser poc abundant amb valors de 3 a 10 mm, localment vam tenir xàfecs que van deixar més de 30 mm a la Bisbal d’Empordà, 25 dels quals van caure en menys de mitja hora i acompanyats també per grans de calamarsa.

Pluja acumulada al Baix Empordà el dia 07-05-2023. Font: Estacions XEMA i XOM del Servei Meteorològic de Catalunya
Pluja acumulada i interpolació simple al Baix Empordà el dia 07-05-2023. Font: Estacions XEMA i XOM del Servei Meteorològic de Catalunya.

Avui tranquil·litat meteorològica, sol i algun núvol prim amb Tramuntana entre feble i moderada a la meitat nord del Baix Empordà. La temperatura màxima puja amb xifres de 25 a 27 ºC.

Demà, primera meitat del dia encara amb temps tranquil i sol, a la tarda el vent passa a component sud i al final del dia ja arribaran nuvolades que poden deixar algun nou ruixat la nit de dimarts.

A mitjà termini la tònica serà de temps insegur dimecres dijous i divendres. Un embossament d’aire més fred en altura estimularà el creixement de nuvolades i per tant tindrem un cel canviant, amb més nuvolositat i risc de pluja. La temperatura també es mantindrà a ratlla amb valors màxims de 22 a 24ºC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
00:12:23

Eva Safont: “Sense l’arròs i la feina dels pagesos no hi hauria campanya gastronòmica”

Pals ha posat en marxa una nova edició de la seva campanya gastronòmica dedicada a l’arròs. La cita va començar el passat 30 d’abril i s’allargarà fins al primer de juny. En aquesta 32a edició hi participen dotze restaurants del municipi, repartits entre el nucli antic, la zona de platges i les masies dels voltants. Cadascun d’aquests establiments ha creat un menú especial amb l’arròs de Pals com a ingredient principal i amb maridatge del vi del celler Mas Geli, també del municipi. I per parlar-ne hem convidat a la regidora de turisme i promoció econòmica de Pals, Eva Safont, al Supermatí. 

Altres notícies