15.8 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

Eleccions municipals

El dret a vot és una eina imprescindible de diàleg i participació, i és un dret democràtic que ens permet dir-hi la nostra en el funcionament del nostre municipi.
En la nostra comarca del Baix Empordà hi ha, en la majoria de pobles i ciutats, les llistes suficients com per a poder escollir. Us animo a fer us d’aquest dret que, per a nosaltres és també un deure democràtic, donat que hi ha conciutadans que no poden votar.
Aquests dies des de la Coordinadora d’ONG’s Solidàries de les comarques gironines s’està promovent la Campanya “On Voto?”, perquè una part significativa de la població no hi podrà participar, perquè no se’ls reconeix el dret al vot. I, això suposa una flagrant exclusió en el dret a  la participació política de molts veïns i veïnes, i és una forma més de racisme institucional i social.
Alguns Ajuntaments, com el de Salt, Olot, Blanes i Llagostera, cap de l’Empordà, han aprovat mocions on proposen que la Generalitat, l’Estat i la Unió Europea estudiïn canvis a la legislació actual per tal de reconèixer i garantir el dret de vot actiu i passiu a tots i totes les persones majors d’edat empadronades al municipi.
També reclamen que no s’instrumentalitzi la immigració en els programes i discursos, en benefici d’interessos partidistes que afecten negativament la convivència i la cohesió social. El dret a vot de tota la població és indispensable per a consolidar i enfortir la democràcia en la nostra societat.
En algunes poblacions hi ha, malauradament, llistes d’extrema dreta que fan gala de la discriminació de ciutadans i ciutadanes per raons ètniques, de nacionalitat o religió. En molts casos aquestes llistes no tenen cap arrelament al municipi on es presenten, i són com paracaigudistes que intoxiquen la nostra feble democràcia.
Possiblement a la majoria ja no us faci falta la jornada de reflexió de dissabte. Però us aconsello de llegir les propostes dels grups, i sobretot de valorar el que han fet en aquests quatre anys en benefici de tots, i quan dic de tots, vull dir de totes les persones i en especial de les més febles, i també i molt especialment de la natura i el nostre paisatge. Potser davant la gran sequera caldrà que els nostres governants es mullin!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios