10.7 C
Pals
Diumenge, 26 Gener 2020

Els comuns reclamen al Parlament aturar la licitació del terrenys de Radio Liberty

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha registrat una proposta de resolució (PR) i vàries preguntes al Govern instant-lo a aturar la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty de Pals

El més llegit

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu

VÍDEO: El temporal Glòria es menja la sorra de Calella de Palafrugell

Els passejos marítims de molts municipis estan tancats, pel perill de les fortes onades. Un dels casos és el de Calella de Palafrugell, on l'aigua ha arribat fins les cases i s'ha menjat la sorra

Avui, jornada de neteja del litoral palamosí

Es convoca a tothom qui vulgui a partir de les 16h d'aquesta tarda, a la platja del Castell, per netejar la brossa que ha portat el Gloria
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha registrat una proposta de resolució (PR) i vàries preguntes al Govern instant-lo a aturar la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty de Pals. Demanen que sigui la Generalitat qui “lideri la recuperació definitiva d’aquest important espai natural”.

Els comuns rebutgen el projecte Aquam. Critiquen que és “un projecte que contempla un gran complex format per dos aquaris i que ocuparia 6.600 metres quadrats”, segons expliquen els Comuns a la PR registrada al Parlament.

També demanen “retirar el més ràpid possible les edificacions que queden encara de l’antiga Ràdio Liberty, respectant, això sí, les restes arqueològiques que hi puguin haver”.

Aquestes són les preguntes que s’han registrat al Parlament cap al govern:

  1. S’ha reunit el Govern amb l’Associació Salvem la Platja de Pals?
  2. Quin és el motiu per el qual no és el Govern qui gestiona directament l’eliminació dels edificis encara existents en els terrenys de l’antiga Ràdio Liberty?
  3. Aposta el Govern de la Generalitat pel projecte d’Aquam, un projecte que contempla un gran complex format per dos aquaris i que ocuparia 600 metres quadrats?
  4. S’ha reunit el Govern de la Generalitat amb els promotors del projecte Aquam?
  5. Considera el Govern de la Generalitat que aquest projecte és compatible amb la protecció dels hàbitats dunars que haurien de ser rehabilitats i renaturalitzats en totes les 33 hectàrees?
  6. Quina és la intenció del Govern de la Generalitat amb els terrenys de l’antiga Ràdio Liberty?
  7. És conscient la Generalitat que aquest espai a dia d’avui està en un estat d’abandó i de gran perill d’incendi?
  8. En quin punt d’excussió es troba el conveni que preveu una inversió de l’estat de 4 milions d’euros per rehabilitar els hàbitats dunars i eliminar el màxim d’edificacions existents?

L’Associació Salvem Platja de Pals s’ha situat en contra de la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty -l’emissora anticomunista promoguda per la CIA en l’època de la Guerra Freda. Són terrenys que gestiona actualment la Generalitat de Catalunya.

Segons han dit, “no creuen que l’hagi de gestionar qualsevol entitat privada”, sinó que hauria de ser l’administració qui s’encarregués d’eliminar les edificacions que encara queden, i també de la gestió, vigilància i inversió inicial. Es tracta d’uns terrenys de l’Estat que han estat cedits a la Generalitat. Així ho ha explicat recentment Pau Bosch, de Salvem Platja de Pals, a Ràdio Capital.

Aquesta associació ecologista també ha reivindicat que els terrenys de Ràdio Liberty són un espai “de gran importància pel seu patrimoni natural”, i que les administracions “s’haurien d’haver encarregat de l’espai des de fa molt de temps”. També denuncien que l’espai està en un estat “d’abandó i de gran perill d’incendi.”

Últimes notícies

El baix-empordanès Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació

L'actor de Verges Enric Auquer guanya el Goya al millor actor revelació i el dedica a totes les antifeixistes del món.

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Més notícies