25.5 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

Els comuns reclamen al Parlament aturar la licitació del terrenys de Radio Liberty

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha registrat una proposta de resolució (PR) i vàries preguntes al Govern instant-lo a aturar la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty de Pals

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha registrat una proposta de resolució (PR) i vàries preguntes al Govern instant-lo a aturar la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty de Pals. Demanen que sigui la Generalitat qui “lideri la recuperació definitiva d’aquest important espai natural”.

Els comuns rebutgen el projecte Aquam. Critiquen que és “un projecte que contempla un gran complex format per dos aquaris i que ocuparia 6.600 metres quadrats”, segons expliquen els Comuns a la PR registrada al Parlament.

També demanen “retirar el més ràpid possible les edificacions que queden encara de l’antiga Ràdio Liberty, respectant, això sí, les restes arqueològiques que hi puguin haver”.

Aquestes són les preguntes que s’han registrat al Parlament cap al govern:

  1. S’ha reunit el Govern amb l’Associació Salvem la Platja de Pals?
  2. Quin és el motiu per el qual no és el Govern qui gestiona directament l’eliminació dels edificis encara existents en els terrenys de l’antiga Ràdio Liberty?
  3. Aposta el Govern de la Generalitat pel projecte d’Aquam, un projecte que contempla un gran complex format per dos aquaris i que ocuparia 600 metres quadrats?
  4. S’ha reunit el Govern de la Generalitat amb els promotors del projecte Aquam?
  5. Considera el Govern de la Generalitat que aquest projecte és compatible amb la protecció dels hàbitats dunars que haurien de ser rehabilitats i renaturalitzats en totes les 33 hectàrees?
  6. Quina és la intenció del Govern de la Generalitat amb els terrenys de l’antiga Ràdio Liberty?
  7. És conscient la Generalitat que aquest espai a dia d’avui està en un estat d’abandó i de gran perill d’incendi?
  8. En quin punt d’excussió es troba el conveni que preveu una inversió de l’estat de 4 milions d’euros per rehabilitar els hàbitats dunars i eliminar el màxim d’edificacions existents?

L’Associació Salvem Platja de Pals s’ha situat en contra de la licitació dels terrenys de Ràdio Liberty -l’emissora anticomunista promoguda per la CIA en l’època de la Guerra Freda. Són terrenys que gestiona actualment la Generalitat de Catalunya.

Segons han dit, “no creuen que l’hagi de gestionar qualsevol entitat privada”, sinó que hauria de ser l’administració qui s’encarregués d’eliminar les edificacions que encara queden, i també de la gestió, vigilància i inversió inicial. Es tracta d’uns terrenys de l’Estat que han estat cedits a la Generalitat. Així ho ha explicat recentment Pau Bosch, de Salvem Platja de Pals, a Ràdio Capital.

Aquesta associació ecologista també ha reivindicat que els terrenys de Ràdio Liberty són un espai “de gran importància pel seu patrimoni natural”, i que les administracions “s’haurien d’haver encarregat de l’espai des de fa molt de temps”. També denuncien que l’espai està en un estat “d’abandó i de gran perill d’incendi.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Iniciades les obres per reconstruir un carrer que es va empassar un camió a Torroella

Es tracta del carrer Fàtima, amb pressupost de 500.000 euros i una durada de sis mesos.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -