24 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Els preus pugen dues dècimes al maig a Girona i l’IPC interanual tanca el mes al 3,4% per la temporada turística

L'Índex de Preus al Consum (IPC) de maig mostra un augment moderat en comparació amb l'abril, quan els preus van pujar set dècimes de mitjana

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els preus han augmentat dues dècimes a les comarques gironines aquest maig, tancant l’IPC interanual al 3,4%. Aquest increment es deu principalment a l’encariment dels hotels i allotjaments turístics (+7,9%) amb l’arribada de l’estiu. Segons l’estadística publicada per l’INE, els preus de la roba i el calçat han augmentat un 2,4%, i els del paquet d’electricitat, gas i carburants han pujat un 0,9%. En comparació amb l’any passat, aquests últims són ara un 6,7% més cars. En contrast, els aliments s’han abaratit un 0,2% durant el maig, juntament amb altres sectors com el transport i els articles de la llar.

L’Índex de Preus al Consum (IPC) de maig mostra un augment moderat en comparació amb l’abril, quan els preus van pujar set dècimes de mitjana. Les dades de l’INE indiquen que l’increment a la demarcació ha estat de dues dècimes (0,2%).

L’augment dels preus de maig s’atribueix principalment a l’inici de la temporada turística. Els preus dels allotjaments, incloent-hi hotels, càmpings i apartaments, han pujat un 7,9%. Això coincideix amb els augments dels paquets turístics (+1,6%) i dels bars i restaurants (+0,3%).

També s’han apujat els preus de la roba i el calçat (+2,4%) i del paquet d’electricitat, gas i carburants (+0,9%). Comparat amb l’any passat, aquests costos són ara un 6,7% més elevats. Tot i això, els aliments i begudes, que s’havien encarit a l’abril, han baixat lleugerament un 0,4%, cosa que fa que el cost de la compra sigui un 2,8% més car que l’any passat.

Altres productes i serveis que s’han abaratit aquest maig inclouen el transport (-0,7%), els electrodomèstics (-2,1%), el lloguer de vehicles (-1,2%), els equips de telefonia (-1,1%), els mobles i articles de la llar (-0,5%) i els llibres i objectes de papereria (-0,3%).

Pujada de l’IPC interanual un 3,4%

L’IPC interanual ha pujat tres dècimes, arribant al 3,4% al maig. Això suposa un retorn a nivells similars als de finals de 2023 i principis de 2024. Tot i que està lluny dels màxims de fa dos anys, quan l’IPC interanual va superar el 10%, des de l’estiu de 2023 l’índex ha anat augmentant, amb una excepció al febrer, sumant-se als increments anteriors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -