Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

17.7 C
Pals
Dijous, 22 maig 2025
- Publicitat -

En marxa la segona mostra divulgativa de l’arròs de Pals

En la seva segona edició, la mostra consolida els tallers de cuina on l'arròs és el producte estrella

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

50 grams de sucre i 50 grams d’arròs. Són els primers ingredients que la responsable del taller de postres amb arròs està  impartint. És gairebé la una de la tarda i la trentena de persones que assisteixen al taller escolten, miren i apunten a parts iguals. “Més enllà de l’arròs amb llet, desconec quines postres es poden fer amb arròs”, diu la Síliva (una de les assistents) que s’aixeca fina al mostrador on la “xef” caramelitza grans d’arròs bomba amb una reducció de mel.

Aquesta és només una de les propostes que s’han organitzat en el marc de la segona mostra divulgativa de l’arròs de Pals que l’Ajuntament promou just quan s’acaba la campanya que durant dos mesos omple els restaurants del municipi de persones que coneixen el producte i el gaudeixen a la taula. Això d’avui és diferent. Té per objectiu que la gent del poble i la forània se’l faci seu, en conegui els origens (a la mostra s’hi poden veure objectes antics que s’tuilitzaven pel conreu de l’arròs) i es esdevingui, en definitiva, en un dels signes d’identitat arrelats al poble.

Segurament aquesta sigui l’assignatura pendent. La de construir una “economia de l’arròs” més enllà del conreu i el consum mateixos i és en aquest context que es creen esdeveniments com aquest.

Dins el calendari el moment de fer-ho sembla òptim, però bé sigui per la calor o perquè dues edicions són encara poques, l’assistència sembla el repte pendent d’una mostra que si perdura i aconsegueix atraure més visitants, podria ajudar a completar el puzle d’un sector que ja té els deures fets en matèria de qualitat del producte.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Aigua de maig

I de febrer, de març i d’abril. Després de dos anys llargs amb un profund escasseig d’aigua, amb els pantans...

Altres notícies