14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

ERC i Avancem preparen un pla de xoc de 900.000 euros per combatre la COVID-19 a Calonge

El document contempla accions de tipus social i econòmic

Martí Saguerhttp://www.martiproduccions.com
Informàtic i apassionat de la ràdio. Em podeu escoltar totes les tardes a la Fòrmula Capital i al Supermatí donant la previsió meteorològica.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El govern de Calonge i Sant Antoni, format per Esquerra Republicana i Avancem, està enllestint un pla de xoc xifrat en 900.000 euros per “combatre els efectes de la crisi de la COVID-19”. És un conjunt de mesures que contemplen actuacions socials i econòmiques. Per finançar-lo, aquests diners sortiran del superàvit municipal obtingut l’exercici 2019 i també de les partides que anteriorment anaven destinades a actes i activitats que s’han vist obligats a suspendre com a conseqüència del coronavirus.

En matèria social, el consistori preveu firmar ben aviat un increment dels diners invertits en el conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, un augment de més de 200.000 euros. Es destinarien a prestacions per a famílies en situació de vulnerabilitat. El document també preveu intensificar i potenciar els Centres de Distribució d’Aliments del municipi per donar aliments bàsics a aquelles famílies que més ho necessiten.

En l’àmbit econòmic, també hi haurà accions de suport a empresaris, comerciants i autònoms del municipi. Una altra de les línies previstes és l’atorgament d’ajuts directes, que podrien ser de fins a 500€ per autònom, o també la contractació d’un dinamitzador comercial per impulsar el comerç local i una campanya promocional dels establiments gastronòmics locals. S’estudia allargar la temporada fins a la tardor.

També es preveu eximir de les taxes a aquelles activitats tancades durant l’estat d’alarma, o establir bonificacions de taxes per restauració, així com la possibilitat d’ampliar la zona d’ocupació de les terrasses, sempre que es garanteixin les mesures de seguretat oportunes. El conjunt d’accions que contempla l’Executiu calongí les duran al proper Ple, que se celebrarà a mitjans de maig.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -