0.6 C
Pals
Dilluns, 29 novembre 2021
- Publicitat -

L’ermita de Sant Ramon de Begur torna a acollir la benedicció de les palmes

El mossèn Josep Taberner ha recuperat la tradició de la benedicció de les palmes a l'Ermita de Sant Ramon després de la pluja de l'any passat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Begur ha recuperat aquest diumenge la tradició de fer la benedicció de les palmes de Diumenge de Rams a l’esplanada de davant l’ermita de Sant Ramon. Tot ha estat possible amb el nou rector, mossèn Josep Taberner, que ja ho va voler fer l’any passat, primer any al municipi, però que no va ser possible per culpa de la pluja. La recuperació de l’antic emplaçament ha estat ben acollit pels veïns, que n’han aplegat més de 200. Seguidament, han anat a l’església parroquial per fer la missa solemne.

This slideshow requires JavaScript.

La tradició de fer la benedicció a l’ermita de Sant Ramon es va deixar de fer durant la presència de l’anterior rector, mossèn Joan Pujol. Amb la benedicció, a més, l’ermita resta oberta, fent que la gent pugui visitar-la. Fins ara, l’ermita només s’obria per la diada del patró.

Diumenge de Rams és una festivitat litúrgica que inicia el cicle de festes de Setmana Santa. Amb ella els membres de la comunitat cristiana commemoren l’entrada de Jesucrist a Jerusalem amb un acte principal que consisteix en la benedicció dels rams, d’olivera o de llorer, les palmes i els palmons. A les comarques gironines, per aquesta diada, hi ha la tradició de què el padrí i la padrina regalin un tortell al seu fillol o fillola.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sopa de Cabra tancarà la gira dels 30 anys del “Ben Endins” al Palau Sant Jordi

Sopa de Cabra torna al Palau Sant Jordi trenta anys després de l’edició de Ben Endins, el disc de pop-rock català més venut de la història. L’ocasió bé s’ho val: el grup tanca la gira d’aniversari del disc al Cruïlla Tardor! Ben Endins conté algunes de les cançons més conegudes de la seva primera etapa…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -