25 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies

Es donen ajudes a set ajuntaments del Baix Empordà perquè fomentin la participació ciutadana

Es donarà als ajuntaments de la Bisbal, Calonge, Platja d'Aro, Palafrugell, Palamós, Santa Cristina i Torroella

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

La Diputació de Girona ha anunciat avui 23 d’octubre que repartirà 22.118,94 euros entre set ajuntaments del Baix Empodra perquè desenvolupin polítiques enfocades a la participació ciutadana. Els ajuntaments són dels següents municipis; La Bisbal d’Empordà, Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Palamós, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí. Les subvencions concedides a cadascun oscil·len entre els 500 i els 5.000 euros. El finançament depèn de l’import sol·licitat o bé del cost del projecte presentat per l’ajuntament, si és el cas. Es destinarà a processos participatius, consells d’infants i d’adolescents, pressupostos participatius i consells d’entitats.

Aquesta acció s’emmarca en les subvencions que enguany donarà la Diputació de Girona arreu de la comarca perquè els ajuntaments fomentin la participació ciutadana. En general, la subvenció a tota Girona és de 143.000 euros entre 43 ajuntaments. També s’han donat a ajuntaments de la Selva (onze), del Gironès (vuit), la Garrotxa (set), l’Alt Empordà (sis), Ripollès (dos), la Cerdanya (un) i Osona (un). Pel mateix motiu, el 2016 van destinar 50.000 euros i el 2017 75.000 euros, mentre que enguany han pujat fins als 143.000 euros. El vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria, ha afirmat que aquest ajut “és essencial per impulsar polítiques municipals que fomentin el bon govern i la transparència”

Últimes notícies

Ràdio Capital comença temporada amb moltes novetats

Amb el final de l'estiu Ràdio Capital presenta una nova temporada amb força novetats a la seva graella radiofònica i als canals digitals de l'emissora. A partir del dilluns 23 a les vuit del matí, torna el Supermatí. L'informatiu radiofònic de referència a la comarca incorpora noves seccions que se sumen als espais dedicats al medi ambient, la literatura, la tecnologia, les sèries i la ciència. I com cada dia, Dani Cortés i Gerard Escaich alternaran la conducció de l'informatiu, elaborat des de la redacció de l'emissora, amb Manel Magrinyà, Maria Monteis, Alba Legide, Eugenia Güell, Pedro Ruiz, Pau Punseti i Judith Saez.

La fibra òptica arriba a Esclanyà i el seu polígon industrial

El poble d’Esclanyà i el polígon industrial Riera d’Esclanyà, dins el terme municipal de Begur, ja compten des d’avui amb fibra òptica. I al llarg del mes vinent el nou servei tecnològic arribarà a tot el seu entorn: Barri de Sant Josep, Casa de Campo, Ses Vinyes i Domingo. Així ho va manifestar ahir Estanis…
audio

What Can I do about it?

Un company advocat anglès amb discapacitat, John Horan, en una presentació seva sobre la participació de les persones amb discapacitat en els procediments judicials, ha descrit la seva lluita pels drets de les persones amb discapacitat com una lluita constant, decebedora a vegades.

Palafrugell acull la Setmana Internacional de les Persones Sordes 2019

L'Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà organitza a Palafrugell, amb el suport de l'Ajuntament i de la Federació de Sords de Catalunya, la Setmana Internacional de les Persones Sordes. Durant els dies 20, 21 i 22 de setembre tindran lloc en aquesta localitat del Costa Brava tot un seguit d'activitats al voltant del Dia Internacional de les Persones Sordes (DIPS).

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.

Més notícies