13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Foixà intenta evitar que El Mercadal sigui un centre d’acollida de menors supenent les noves llicències d’activitat

L'Ajuntament de Foixà ho fa per un any i tampoc permet la possibilitat de celebrar-hi actes de lleure o culturals

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Foixà intenta evitar que la casa de colònies El Mercadal passi a ser un centre d’acollida de menors no acompanyats, tal com apunta l’Agència Catalana de Notícies. Així ho ha publicat el consistori en la seva pàgina web, on també s’explica que la suspensió inclou “activitats educatives en el temps lliure, culturals, de lleure o com centres d’acolliment de joves” en “tot l’àmbit del terme municipal”. Aquesta suspensió està previst que s’allargui un any. Cal recordar que es volia instal·lar un centre d’acolliment de joves no acompanyats a El Mercadal, situat a la plaça de l’església.

Així, si la casa de colònies disposa d’una llicència prèvia a la decisió del consistori podrà mantenir l’activitat, però si demana poder treballar com a centre de menors no acompanyats,l’Ajuntament ho pot denegar per la suspensió que s’ha aprovat. En cas que la casa no disposés de llicència per fer activitats com a casa de colònies, no ho podrà fer, ja que l’edicte impedeix donar aquest nou permís.

La resolució apunta que queda suspès “a l’ampara de l’article 73.1 del text refós de la Llei d’Urbanisme l’atorgament de llicències o comunicacions prèvies favorables relacionades amb els usos en edificacions del municipi relacionades amb l’allotjament, temporal o permanent, de grups d’infants i joves, ja sigui per a realitzar-hi activitats educatives en el temps lliure, culturals, de lleure o com centres d’acolliment de joves, així com d’altres autoritzacions municipals connexes establertes per la legislació sectorial, atès que actualment no es disposa de cap tipus de regulació ajustada a les necessitats actuals i requeriments sectorials vigents, per un termini d’un any, per a l’estudi i regulació a través de les normes de planejament urbanístic del municipi, en tot l’àmbit del terme municipal”.

Aquest passat dilluns l’Ajuntament va celebrar un ple extraordinari on hi van assistir un centenar de veïns de Foixà. Tant el consistori com els veïns van mostrar-se d’acord en oposar-se a aquest projecte de convertir la casa de colònies en un centre de menors no acompanyats. Ambdues parts destacaven que Foixà no és un municipi adequat per acollir “amb garanties” aquests menors, ja que no té els serveis suficients (transport públic, establiments o metge).

Destacaven també que la casa no complia amb els requeriments necessaris per que fos un centre de menors no acompanyats. El Bisbat, que es propietari de la casa El Mercadal, volia posar-la a disposició de la Generalitat per crear aquest centre de menors.

Imatge destacada ‘La casa de colònies el Mercadal de Foixà’. Gerard Vilà (ACN)

L’Ajuntament de Foixà i els veïns no volen que El Mercadal sigui un centre d’acollida de menors

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -