13.5 C
Pals
Divendres, 9 maig 2025
- Publicitat -

Inestabilització del temps, descens de la temperatura i vent de garbí

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

A diferència del cap de setmana passat on vam tenir temperatures molt suaus, ahir arribant a superar els 20 ºC a La Bisbal d’Empordà, aquesta setmana la temperatura baixarà, sobretot dimarts

Avui de moment ens espera una jornada amb cel entre mig i força ennuvolat i l’amenaça d’alguns plugims al matí o fins i tot algun ruixat de cares al migdia primera hores de la tarda. En general seran precipitacions minses o poc abundants. 

També ens acompanyarà fins el migdia el vent de garbí amb algunes ratxes que poden ser fortes i que també provocaran alteració marítima amb onades superiors als 2.5 m d’altura.

Demà notarem un ambient més fred amb temperatures entre els 3 ºC de mínima i els 14 ºC de màxima però amb un ambient assolellat.

- Publicitat -
- Publicitat -
00:28:28

Un mos, un glop: Descobrint la Riquesa i Varietat de la Cuina Marroquina a Catalunya

La cuina marroquina a Catalunya va molt més enllà del couscous. En aquesta entrevista amb quatre experts —Omar Bidaoui Belhaj, Yahya Jamali Bidaoui, Eduard Prats Planagumà i Laia Camós Cristau— descobrim com aquesta gastronomia es fusiona amb la cultura local. Parlen de la importància de les espècies, les diferències regionals, l’ús d’estris tradicionals i la passió per preservar l’autenticitat dels plats. També es destaca l’ús de ceràmica de La Bisbal i la preparació meticulosa dels àpats. Un viatge de sabors que reflecteix una rica convivència cultural entre el Marroc i Catalunya.

Altres notícies