La càmera per restringir l’accés de vehicles al nucli antic de la Bisbal ja funciona en fase de proves

El sistema de control de pas l’Ajuntament s’activarà properament i servirà per seguir prioritzant la circulació de vianants al centre del municipi

Càmera de control a la Bisbal d'Empordà | Imatge de l'Ajuntament de la Bisbal
Càmera de control a la Bisbal d'Empordà | Imatge de l'Ajuntament de la Bisbal

Pròximament s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal: aquest dimecres s’ha posat en marxa en fase fase de proves. El sistema, aprovat inicialment per acord de Ple el passat 12 de maig, permetrà regular la circulació mitjançant una càmera enregistradora i la identificació automàtica de vehicles ubicada a l’accés al carrer Ample des de l’avinguda les Voltes.

Així, amb un senyal de trànsit s’especifica que només poden entrar en aquesta zona els vehicles que prèviament hagin estat autoritzats. La zona afectada de la Bisbal d’Empordà per la restricció de circulació inclou el carrer Ample (on hi ha ubicada la càmera), la plaça Jacint Verdaguer, el carrer de les Mesures, carrer Pella i Forgas, carrer Sant Jaume, plaça Major, carrer del Raval, carrer Valls d’en Colomer, carrer de la Riera, carrer Germans Sitjar, carrer Canonja, plaça de la Llibertat i carrer dels Valls. Amb aquest nou sistema l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà vol seguir prioritzant la circulació de vianants i restringir l’accés als vehicles motoritzats no autoritzats, alhora que facilita el pas de vehicles amb permís.

Les persones que viuen o treballen a la zona i necessiten accedir-hi amb vehicle poden omplir un formulari per a la corresponent autorització: el permís pot ser permanent, temporal o puntual. Quan el nou sistema de restricció d’accés de vehicles al nucli antic de la Bisbal sigui aprovat definitivament pel Ple, es començaran a concedir autoritzacions i, més endavant, l’accés irregular serà sancionat.