15.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni torna a la platja després de dos anys

La Cantada torna al seu escenari natural, l’espigó de l’Amistat i manté el format, únic a les comarques gironines, de dues nits d’actuacions

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni arriba a la vuitena edició i torna a la platja després que durant dos anys s’hagi celebrat al Collet per poder garantir les mesures de seguretat per contenir la Covid-19. Enguany la Cantada torna al seu escenari natural, l’espigó de l’Amistat i manté el format, únic a les comarques gironines, de dues nits d’actuacions. La primera serà divendres, 15 de juliol, i comptarà amb la participació de Barca de Mitjana, Les Anxovetes i Port-Bo. La segona nit, dissabte 16 de juliol, hi participaran Arjau, Neus Mar i Peix Fregit.

Les primeres notes de la Cantada d’Havaneres i Boleros les posarà Barca de Mitjana, grup format per Jaume Romaguera, Joan Botey, Jaume López i Adan Torres, que interpretaran peces pròpies com “Capità pescallunyes”, de Jaume Romaguera, o “Tinc un mar”, de Jaume López, així com peces d’altres compositors com “El capità”, de Carles Casanovas i Antoni Mas o “Oració del remanso” de Jordi Fandermole.

Barca de Mitjana estaran acompanyats la nit del divendres per Les Anxovetes, grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona, cantat íntegrament en femení i format per Tona Gafarot, Montse Ferrermoner i Marta Pérez, així com el contrabaixista Xevi Pasqual, el guitarrista Salva Gallego i el tècnic de so Xevi Salvatella, els seitons del grup. Les Anxovetes interpretaran un repertori amb peces com “Maria la portuguesa” de Carlos Cano, “Ulls verds”, de Josep Miquel Servià i el calongí Ricard Viladesau o “La rosa del port”, de José Luís Ortega Monasterio, entre d’altres.

La nit del divendres la completarà el grup Port-Bo, que enguany ha renovat la formació amb Lluís Bofill i Xavi Jonama que prenen el relleu a Irineu “Mineu” Ferrer i Carles Casanovas (que continua només a la direcció musical) i que juntament amb Pep Nadal segueixen la proposta de l’històric grup de continuar amb aquest cant popular que ha esdevingut tradicional, portant als escenaris aquelles tonades que inicialment es cantaven a la taverna ara acompanyades de noves cançons que continuen amb la manera de fer dels nostres avantpassats. Port-Bo oferirà un repertori amb peces de Tòfol Mus i Josep Bastons, com “T’estic perdent”, composicions de Carles Casanovas i Antoni Mas com “Bolenera” o peces populars com “Gatzara”.

La nit del dissabte, 16 de juliol, la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni comptarà amb la participació d’Arjau, Neus Mar i Peix Fregit. Arjau, obrirà la segona nit de la cantada. El grup fundat l’any 1997 i format per Jordi Rubau, Jordi Grau i Josep Maria Batlle, proposarà temes com “Calella”, de Josep Martí “Bepes” i Ricard Viladesau, “A la tarda” de Josep Rubau o cançons populars com “La caña dulce”. La nit de dissabte també pujarà a l’escenari Neus Mar acompanyada d’Emilio Sánchez (veu i guitarra), Enric Canada (perscussions) Sónia Zurriaga (acordió) i Pep Rius (contrabaix). Neus Mar ens oferirà una manera d’interpretar, de connectar amb el públic, d’entendre i de sentir l’havanera que fuig dels estereotips tradicionals i ofereix un repertori amb temes propis com “La remendadora”, cançó mediterrània i gèneres habituals del cant de taverna.

El cartell del dissabte el completarà Peix Fregit, formació amb més de 40 anys de trajectòria que avalen aquest grup d’havaneres, si bé és cert que al llarg dels anys han anat canviant els components del grup, sempre ha mantingut un estil propi, una manera de fer que l’identifica. Actualment està format per Pere Molina -primera veu i guitarra-, Norbert Torrecillas -segona veu i acordió – i Jordi Tormo -tercera veu-. El seu repertori inclou havaneres, valsets mariners, sardanes, cançó marinera i de taverna, amb peces com “Enamorado del mar” de Juli Guiu i Ricard Viladesau, “La Pepa” de Josep Vicens “Xacu” o “Negro Abelardo” de Jaume Pol i Josep Bastons.

El fundador del grup Peix Fregit, el compositor Josep Bastons, ha confirmat la seva presència a la Cantada després que problemes de salut l’impedissin assistir a la Cantada d’havaneres de Calella.

La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni està organitzada per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sota la direcció i presentació del periodista Francesc Sànchez Carcassés, qui també conduirà la retransmissió de la cantada el dissabte a través de Televisió Costa Brava i de la Xarxa de Televisions Locals. Aquest esdeveniment arriba a la vuitena edició com una de les ofertes musicals de l’estiu més consolidades de la Costa Brava. Enguany serà la sisena vegada consecutiva que es programen dues nits seguides d’havaneres i boleros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bernat Puigdollers: “Amb el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 podem veure com es troba el panorama artístic català”

Aquest dissabte 27 d’abril la Fundació Vila Casas, donarà a conèixer els noms dels guanyadors del Premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 durant la inauguració de l’exposició de les obres finalistes a Can Mario, Palafrugell. Aquest certamen, que enguany ha canviat de nom per dedicar-lo al difunt Antoni Vila Casas, vol fomentar la creació, reconèixer el talent emergent, valorar el context artístic actual i enfortir el teixit creatiu a Catalunya. Per parlar-nos de l’exposició ens ha visitat al Supermatí un dels membres del jurat, Bernat Puigdollers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -