Arriba una nova edició de la degustació d’un plat ben típic de Palafrugell, “Es Niu”. Aquesta ja és la 21a edició, que començarà aquest dijous i acabarà el proper 4 de novembre. Com a novetat, s’ha ampliat el nombre de restaurants que oferiran aquesta degustació, passant de vuit a deu.

Enguany, el menú que porta aquest plat consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, el mateix “Es Niu”, postres de cítrics, vins del celler Espelt, aigua i cafè. En funció de l’establiment, el preu es mou entre els 35 i 40 euros, com l’any anterior.

Els restaurants participants són el Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra i el Restaurant Pa i Raïm a Palafrugell; el Restaurant El Balcó de Calella i el Restaurant El Càntir de l’Hotel Alga de Calella; el Restaurant Llafranc, el Restaurant Hotel Casamar, el Restaurant La Blanca i el Restaurant Terrassa Terramar de Llafranc; a més del Restaurant El Clot dels Mussols, de Tamariu.

Novament, es repetirà la possibilitat que la gent s’endugui a casa racions d’aquest plat. Tradicionalment, s’acostumava a menjar per Quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Més tard, es va anar afegint sèpia, aviram de cacera i també salsitxes.