24.1 C
Pals
Dimarts, 27 octubre 2020

La DO Empordà i les cuines del vent i de l’Empordanet uneixen esforços

El sector vinícola i l’hostaleria empordanesa signen el manifest ‘Maridatge empordanès’ per reforçar el seu vincle i posicionar-se com a destinació de enogastronòmica segura amb l’objectiu de superar plegats la situació provocada per la pandèmia sanitària

El més llegit

Salut desmenteix que un casament sigui l’únic origen del rebrot de coronavirus a Palafrugell

Segons ha pogut saber Ràdio Capital, també cal situar l'origen dels brots en un partit de futbol, l'escola i l'entorn familiar

Toc de queda actiu al Baix Empordà: aquestes són les limitacions

El toc de queda està actiu al Baix Empordà des d'aquest diumenge a les 22 hores, i estarà vigent diàriament fins les 06 del matí

Salut organitza un cribratge massiu a Palafrugell aquest cap de setmana

Seran unes proves destinades exclusivament a veïns i veïnes de Palafrugell d'entre 30 i 60 anys.

Investiguen una veïna de Palafrugell per un escrit a les xarxes contra un Guàrdia Civil per l’1-O

Segons ha explicat l'advocada de la investigada, Montse Vinyets, el Guàrdia Civil va presentar denúncia l'endemà del referèndum al.legant que havia vist imatges seves i el seu nom a les xarxes, on li proferien insults per l'actuació.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El ​Consell Regulador de la DO Empordà i els col·lectius de cuiners ​La Cuina del Vent i ​Cuina de l’Empordanet han presentat i signat avui el manifest ‘Maridatge empordanès’ amb la voluntat de reforçar el seu històric vincle i de treballar conjuntament per superar plegats la crisi provocada per la pandèmia sanitària i aconseguir la ràpida recuperació de dos sectors claus en l’economia de les comarques gironines.

Amb aquesta declaració d’unió i col·laboració bilateral, restaurants i cellers volen adreçar-se als mercats per posar de manifest que “durant la represa de l’activitat la salut serà l’objectiu essencial, i les bones pràctiques i els protocols per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària imprescindibles, per aconseguir ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics”. Així mateix, els signants del manifest reforcen el seu compromís amb els productes de proximitat per tal d’esdevenir els seus principals prescriptors.

La signatura de la declaració ha tingut lloc aquest matí a ​Es Portal Hotel Gastronòmic, de Pals, en un acte en el què han participat un centenar de representants de tots els col·lectius.

L’escriptor ​Adrià Pujol ha estat l’encarregat de llegir el manifest que han signat la presidenta de La Cuina del Vent, ​Roser Bronsoms;​ el president La Cuina de l’Empordanet, ​Vicenç Fajardo,​ i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, ​Xavier Albertí.​

Escolta l’entrevista que hem fet a la presidenta de La Cuina del Vent, ​Roser Bronsoms;​ el president La Cuina de l’Empordanet, ​Vicenç Fajardo,​ i elresponsable de comunicació de la DO Empordà, Carles Xuriguera.

 

Declaració d’unió i col·laboració bilateral

Els sectors vinícola i de l’hostaleria de l’Empordà afronten el repte d’encarar la represa de l’activitat i l’adaptació al nou escenari, on la salut serà l’objectiu essencial, i les bones pràctiques i els protocols per a oferir les màximes garanties de seguretat sanitària imprescindibles, per aconseguir ser observats i reconeguts com a destinació de confiança, en termes turístics i gastronòmics.

Plegats, restaurants i cellers s’adrecen als mercats fent valer el paisatge, la cultura i aquest estil de viure de la gent de l’Empordà, que ha posat sempre la gastronomia, el menjar i el beure, al centre de la festa i de la vida social.

La relació entre aquests dos sectors és ancestral, i ha estat a l’Empordà, on els productes de la contrada han esdevingut identitaris a ulls dels visitants. Ho són les gambes i les garoines, l’arròs i la ceba, les cireres i les pomes, els olis i els vins.

Els restaurants dels col·lectius de la Cuina de l’Empordanet i de la Cuina del Vent tenen en els productes de proximitat la base de la seva proposta culinària i n’esdevenen els principals prescriptors.

Som conscients que als nostres visitants els agrada el nostre paisatge feréstec dels parcs naturals, però els enamora més encara la terra conreada de vinyes i olivars.

Ens tenim estima mútua, no només perquè ens complementem i ens necessitem, sinó perquè compartim els criteris de l’estima al paisatge, del respecte al medi i a la sostenibilitat.

Per tot plegat volem ratificar aquest compromís existent, però mai escrit Manifestant

Els restaurants de Cuina del Vent i de la Cuina de l’Empordanet i els cellers de la DO Empordà seguirem treballant plegats en la promoció dels vins i la gastronomia de l’Empordà i en la del territori que ens acull.
Reivindiquem junts la identitat de la nostra cuina i de la nostra gastronomia, com a empreses, com a artesans i com a persones.
Cuiners i cellerers de l’Empordà assumim el compromís de treballar intensament per afavorir la ràpida recuperació dels dos sectors, mitjançant la generació de confiança i seguretat entre els nostres potencials clients.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Temps estable amb més sol i matí fred

Jornada amb temps més estable que ahir on en general dominarà l'ambient assolellat. El matí es fred amb mínima de 5ºC i la màxima al voltant dels 20 ºC. Els propers dies puja la temperatura amb estabilitat atmosfèrica.
- Publicitat -

Iniciades les obres del paviment de sauló davant l’escenari del passeig de Mar

Engegades les obres de regularització i consolidació del paviment de sauló de la part central del passeig del Mar de Palamós

Enquesta ciutadana sobre la pacificació de les avingudes

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró fa una consulta ciutadana sobre la pacificació de l’Avinguda de S’Agaró i del Cavall Bernat

A les Portes de Troia – 26 octubre 2020

Els mapes i la visió del món a l’edat mitjana al programa d'història de Capital.

The Smashing Pumpkins preparen una seqüela de dos dels seus àlbums

The Smashing Pumpkins és un grup musical americà de rock indie alternatiu, el qual es va dissoldre el 2000 però es van reunir de nou el 2006. Poques setmanes després de publicar el seu nou disc doble ‘Cyr’ amb vint cançons, The Smashing Pumpkins ha anunciat que estan treballant en un altre projecte. Segons ha…

Altres notícies