11.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal ha cedit a la Generalitat els terrenys on es farà la nova estació d’autobusos, segons ha avançat el Diari de Girona. El solar es troba a la carretera de Cruïlles, a tocar del CAP. La cessió és gratuïta i el valor dels terrenys és proper als 75.000 euros.

Ara, resta pendent la data d’inici de les obres, que haurà d’anunciar el Departament de Territori i Sostenibilitat. En tot cas, s’espera que comencin durant aquest primer trimestre del 2020. Aquest projecte de construcció es va adjudicar el passat mes de desembre per un pressupost de més de 900.000 euros. Les obres s’han d’executar en un període de sis mesos.

L’estació comptarà amb una gran marquesina i un edifici que disposarà de serveis i quatre andanes. També s’habilitarà una nova àrea a la cruïlla de la carretera GI-664 amb el carrer del Doctor Robert per a facilitar la parada del transport de viatgers per carretera. A la part exterior, hi haurà un espai destinat a l’aparcament de vehicles.

Un projecte amb endarreriments

L’òrgan de contractació, Infraestructures de la Generalitat, va treure a licitació les obres el mes de maig del 2018, però fins el mes de novembre d’enguany no s’ha procedit a l’adjudicació del contracte.

D’altra banda, el projecte de construcció d’una nova estació d’autobusos a la capital de la comarca baixempordanesa ja sonava l’any 2017. La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va fer uns requeriments al consistori bisbalenc que demanaven canviar diverses qüestions del pla director per poder-lo aprovar. Alguns dels canvis tenien a veure amb la normativa i els paràmetres urbanístics, o incorporar peticions de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Finalment, l’Ajuntament de la Bisbal va aprovar aquests canvis al pla director al ple, i va ser doncs quan la Comissió Territorial d’Urbanisme va donar llum verda al planejament de les obres per fer realitat aquesta nova estació d’autobusos que, ara sí, ja podria funcionar per l’estiu del 2020.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -