10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

La recollida porta a porta de Begur, a la jornada sobre les noves directrives europees

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament Xavier Turró, va impartir la conferència “Solucions en zones turístiques i segones residències. Gestió de les Àrees d'ús exclusiu”.

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Els casos disminueixen i tampoc augmenten les morts de coronavirus al Baix Empordà

La rebaixa de 6 persones positives en coronavirus al Baix Empordà d'aquest diumenge mostra un breu descens de la COVID-19 a la comarca baix empordanesa, les víctimes no han augmentat després de dies fent-ho

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

[VÍDEO] L’emocionant arribada a casa després de rebre l’alta pel coronavirus

Aquests dies també hi ha petites alegries. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha publicat a les...
Temps de lectura: 2 minuts

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, va participar dijous 30 de gener de la jornada “El Porta a Porta per assolir els objectius de les noves directives europees” on va impartir la conferència “Solucions en zones turístiques i segones residències. Gestió de les Àrees d’ús exclusiu”.

A banda d’aquesta xerrada, la jornada va constar de diferents taules rodones, debats i exposicions al voltant del model de recollida de residus porta a porta a Catalunya.

A Begur es va implamentar el sistema porta a porta a tot el municipi el dia 1 de juliol del 2018. Així doncs, des d’aleshores s’han de lliurar els residus (prèviament separats per fraccions) al servei municipal de recollida davant la porta de casa, en uns dies i hores determinades.

L’adhesió al model de recollida porta a porta és obligatòria i se subministren tres cubells per fer l’entrega dels residus. Per aconseguir-los cal dirigir-se a l’Àrea de Medi Ambient amb una factura de l’aigua o bé escriure un correu electrònic a [email protected]. Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre.

Tot i així, Begur també disposa de deu Àrees d’Emergència distribuïdes per tot el municipi on els veïns i veïnes que en dies puntuals no puguin fer ús del servei PaP tenen l’opció de deixar-hi els seus residus.

Aquest model es va explicar a la jornada, que va ser organitzada pel Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta –amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona- a l’Auditori del Pati Manning, a Barcelona. Hi va assistir, com a presència destacada, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

 

Últimes notícies

Palafrugell també permetrà la visita del “Ratolinet Pérez” i “L’angelet de les dents” durant el coronavirus

El consistori ha seguit el BAN publicat per l'Ajuntament de Begur aquest cap de setmana per permetre l'entrada del ratolí Pérez i l'angelet de les dents durant el coronavirus al Baix Empordà

Augmenta el nombre de voluntaris a les Associacions de Protecció Civil Gironines pel coronavirus al Baix Empordà

La crisi actual impulsa molt ciutadans a realitzar tasques d’ajut als municipis

Corçà obliga a portar mascaretes i guants a l’interior dels comerços

L'ajuntament municipal farà arribar mascaretes i guants als seus ciutadans i comerços per tal d'evitar la propagació del coronavirus a la zona

Cel variable amb més núvols al final del dia

Inici de setmana amb cel variable i temperatura màxima lleugerament més baixa. Demà ens creuen intervals de núvols i de cares a dimecres i la resta de setmana torna a dominar el sol.

Altres notícies