20.6 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

La recollida porta a porta de Begur, a la jornada sobre les noves directrives europees

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament Xavier Turró, va impartir la conferència “Solucions en zones turístiques i segones residències. Gestió de les Àrees d'ús exclusiu”.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, va participar dijous 30 de gener de la jornada “El Porta a Porta per assolir els objectius de les noves directives europees” on va impartir la conferència “Solucions en zones turístiques i segones residències. Gestió de les Àrees d’ús exclusiu”.

A banda d’aquesta xerrada, la jornada va constar de diferents taules rodones, debats i exposicions al voltant del model de recollida de residus porta a porta a Catalunya.

A Begur es va implamentar el sistema porta a porta a tot el municipi el dia 1 de juliol del 2018. Així doncs, des d’aleshores s’han de lliurar els residus (prèviament separats per fraccions) al servei municipal de recollida davant la porta de casa, en uns dies i hores determinades.

L’adhesió al model de recollida porta a porta és obligatòria i se subministren tres cubells per fer l’entrega dels residus. Per aconseguir-los cal dirigir-se a l’Àrea de Medi Ambient amb una factura de l’aigua o bé escriure un correu electrònic a [email protected]. Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre.

Tot i així, Begur també disposa de deu Àrees d’Emergència distribuïdes per tot el municipi on els veïns i veïnes que en dies puntuals no puguin fer ús del servei PaP tenen l’opció de deixar-hi els seus residus.

Aquest model es va explicar a la jornada, que va ser organitzada pel Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta –amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació de Barcelona- a l’Auditori del Pati Manning, a Barcelona. Hi va assistir, com a presència destacada, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -