17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro aprova el nou POUM on s’aposta pel decreixement

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal també inclou l’estudi paisatgístic del nou Parc Fluvial que envoltarà Santa Cristina pel sud seguint el riu Ridaura.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En el darrer ple ordinari, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, va aprovar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Segons informa el Diari de Girona, aquesta nova proposta aposta pel decreixement del municipi, ja que, s’han desclassificat 198 hectàrees que havien de ser espais urbans en el POUM anterior i que continuaran sent espais forestals i agrícoles. Això significa que s’han eliminat 198 hectàrees de creixement urbanístic, incloent-hi una nova urbanització que ha quedat esborrada del planejament.

La nova versió del POUM va quedar aprovada amb onze vots a favor (Esquerra Republicana, Junts per Santa Cristina, Guanyarem i PSC) i dues abstencions (Ciutadans i el regidor Josep Xifra). Esquerra s’ha mostrat satisfeta amb el nou POUM, mentre que Guanyem considera que el nou pla urbanístic és una transició cap a un marc legal més realista.

Els nous creixements es limiten a 33 hectàrees, les quals envolten i consoliden el nucli urbà, i s’aposta per concentrar el creixement de la vila en les construccions denses i pròpiament urbanes, que són més sostenibles i tenen un menor impacte mediambiental. Així mateix, s’ha exclòs l’espai conegut com “les Bernades” de la zona industrial perquè els estudis d’inundabilitat han indicat que no és adequat per aquest ús. 

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal també inclou l’estudi paisatgístic del nou Parc Fluvial que envoltarà Santa Cristina pel sud seguint el riu Ridaura.

A la vegada, s’ha actualitzat el catàleg de masos i masies del municipi, que ascendeix a més d’un centenar i s’insta a la seva restauració preservant els elements històrics dels edificis propers i històrics del municipi. Entre els masos més distintius destaca la casa-rectoria Bell-lloc, que es troba annexionada a l’església de Santa Maria de Bell-lloc. 

Les masies i masos estan distribuïdes a les diferents zones del municipi; a Bell-lloc n’hi ha 18, a Solius, 19; a Bufaganyes, 5; a Bujons, 7; a Pedrera, 5; a Romanyà, 19; a Salom, 32; a Malvet, 5; al Vilar, 3; i als Camps de Santa Maria, 4. 

 

Així va explicar l’alcaldessa de Santa Cristina, Lourdes Fuentes i Faig, en el ple ordinari el resum del POUM que s’ha aprovat recentment.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -