15 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí vol incorporar l’aparcament del carrer del riu Ter al catàleg d’equipaments municipals

Aquest terreny està llogat pel consistori des del 2010 i afirmen que actualment és la principal bossa d'aparcaments perifèrics de la vila amb una capacitat de 1.200 vehicles

El més llegit

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, segons un comunicat del consistori, ha arribat a un principi d’acord per adquirir la titularitat de la gran finca del carrer del riu Ter que actualment es destina a aparcament públic i espai per a les atraccions i les barraques de la festa major.  Segons informen es tracta d’un espai estratègic pel seu emplaçament, dimensions i usos. Aquest terreny està llogat per l’Ajuntament des del 2010, fet que en limita la capacitat d’intervenció. La seva incorporació al catàleg d’equipaments municipals permetrà a l’Ajuntament millorar les condicions d’estacionament de vehicles mitjançant la reordenació i l’arranjament de l’espai, així com dotar-la dels serveis fixes necessaris per als seus usos. El consistori afirma que actualment és la principal bossa d’aparcaments perifèrics de la vila (té una capacitat total per a 1.200 vehicles), que permet l’estacionament a pocs minuts a peu del centre i al costat de L’Auditori Teatre Espai Ter.

En el comunicat, l’ens municipal especifica que en tractar-se d’una finca qualificada de zona d’equipaments públics pel pla general de 2002, comporta, d’acord amb la llei, l’obligatorietat de ser adquirida o expropiada per l’Ajuntament, com també passa amb altres espais del municipi que van ser requalificats pel mateix pla. En aquest sentit, l’equip de govern manté el compromís de continuar amb la incorporació d’aquests espais al catàleg municipal i reparar, així, el greuge que hi havia cap a molts dels seus propietaris. A partir de l’aprovació del pla general, l’Ajuntament disposava de vuit anys per formalitzar l’adquisició, però aquesta operació s’ha anat dilatant en el temps.

L’alcalde, Jordi Colomí, ha argumentat que des de l’Ajuntament s’està donant continuïtat a la regularització d’aquesta situació que estava generant un gran greuge als propietaris, molts dels quals havien de seguir pagant les contribucions per unes finques que estaven requalificades com a equipaments, i posar fi, també, a una situació d’inseguretat jurídica per part de l’Ajuntament.

El comunicat de l’ens municipal respon a l’oposició amb els grups de Compromís, l’EST i JuntsxCat que denunciava en un comunicat, que ERC i UPM desviïn 50.000 euros que havien de servir, segons diuen, per pal·liar els efectes de la Covid-19 per realitzar aquesta expropiació.  La regidora de JuntsxCat Sandra Bartomeus deia que estaven rotundament en contra que “La 1a modificació de crèdit per atenuar els efectes de la Covid-19 s’hagi destinat a pagar una expropiació ni pressupostada ni prevista.” També s’hi ha oposava la regidora de l’Est, Sandra Pibernat, que considerava que ara “no és el moment de tancar la negociació de la compra d’un terreny i creuen que amb aquesta decisió de l’equip de govern pot donar senyals de perdre el nord.”

L’alcalde recorda que “durant el mandat 2011-2015, l’equip de govern de CiU, LEST i PP, va promoure un intent que va aixecar una forta oposició, quan va iniciar la modificació puntual del pla general a la zona d’equipaments de la ronda Pau Casals, la qual cosa obria la porta a poder-hi fer 6 blocs de pisos a peu del Montgrí. El batlle indica que es pretenia donar aprofitament urbanístic als privats a canvi que l’Ajuntament obtingués els terrenys descrits com a equipaments sense haver d’expropiar-los. Colomí recorda que “‘UPM i ERC s’hi van oposar frontalment i per això van iniciar un replantejament de la situació que afectava les zones d’equipaments pendents d’adquisició o expropiació”.

Aquesta regularització es va iniciar el mandat passat i aquest any, en el pressupost municipal, s’havien reservat 200.000 euros, una partida que s’incrementarà amb 50.000 euros, per continuar avançant en el procés. D’aquest import total, una part es destinarà al pàrquing del riu Ter, una finca que s’adquirirà a terminis. La finca té una superfície de 29.488 metres quadrats, uns 13.000 dels quals estaven qualificats com a zona verda de sistema general en sòl urbà i més de 15.000, com a sòl agrícola dins de sòl no urbanitzable. El primer arrendament data de l’any 2010 i va acabar la tardor de 2015. Aleshores, els propietaris van donar per extingit l’arrendament i va tancar l’accés a la finca des de l’octubre fins al març de 2015, quan es van reprendre les negociacions i es va formalitzar un nou arrendament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Joaquim Nadal presenta llibre a la Vitel·la: “En els personatges es reconeix la meva personalitat”

L'escriptor, historiador i polític Joaquim Nadal ha presentat aquest diumenge a la llibreria Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -