15.1 C
Pals
Dimarts, 21 març 2023
- Publicitat -

L’oposició es posiciona en contra dels pressupostos 2022 de Palafrugell

Des dels partits de Juli Fernández, PSC, i d'Alfons Rius, ECP, no veuen clars els pressupostos pel 2022

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La sessió plenaria extraordinària per l’aprovació dels pressupostos a Palafrugell, el passat dimarts 30 de novembre, va posar sobre la taula la visió contrària al govern del municipi. El cap de l’oposició, Juli Fernández, i regidor del grup municipal En Comú Podem-En Comú Guanyem, Alfons Rius, van votar en contra d’aquests pressupostos presentats per l’equip de govern del municipi.

La visió de Juli Fernández

Juli Fernández, explica que aquests pressupostos deriven en una “continuïtat negativa”. És a dir, que les inversions i les diferents partides no ajuden a solucionar problemes socials i econòmics de la població de Palafrugell. Cal recordar, segons Fernández, que encara ens trobem en plena pandèmia i el pressupost no s’ajusta a aquesta situació.

Des del partit de l’oposició es voldria enfocar les inversions cap a una altra branca. Reconeixen que hi ha punts correctes plantejats en la proposta per l’equip de govern. Tot i això, creuen que hi ha aspectes que no aposten pel futur del municipi i a les necessitats de la seva població. Posen d’exemple de la pista esportiva al costat de l’Escola Josep Barceló i Matas, que no respon a les necessitats esportives del municipi.

La visió d’Alfons Rius

Des d’En Comú Podem- En Comú Guanyem, Alfons Rius, explica que els pressupostos no són clars i definits. És a dir, hi ha apartats i capítols d’aquesta proposta que des del seu partit no veuen clars. Per això, el vot d’Alfons Rius, regidor d’En Comú Podem- En Comú Guanyem, va ser en contra d’aquests pressupostos pel 2022.

A més, des del seu partit creuen que les inversions i la definició per les energies verdes i l’estalvi energètic són mínimes i, altre cop, creuen que no estan ben definides. Segons Rius, no observen mesures detallades per realitzar una conversió en el municipi cap a energies més verdes.

El que cal destacar també, segons Alfons Rius, és l’increment de la recaptació d’impostos per pal·liar els efectes de la falta de l’impost de la plusvàlua. Així el vot d’Alfons Rius i de la resta de regidors de Palafrugell d’En Comú Podem- En Comú Guanyem.

Els pressupostos proposats per l’equip de govern

L’equip de Govern de Palafrugell va presentar la proposta de Pressupostos Municipals de Palafrugell per a l’exercici 2022 el passat 30 de novembre en una sessió plenaria extraordinària. L’import global de la proposta és de 41.690.097 €. Els apartats on Palafrugell augmenta la seva despesa corrent són les vinculades amb serveis a les persones i l’activitat econòmica.

Però tal com hem vist, aquestes mesures que volen aplicar des de l’Ajuntament de Palafrugell, no deixen del tot convençuts l’oposició. Per això, Alfons Rius, d’En Comú Podem- En Comú Guanyem, i Juli Fernández, cap de l’oposició i regidor pel Partit Socialista de Catalunya, van votar que no en els pressupostos per l’any 2022.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Èxit de públic i participants al Vermut amb Vers de la Bisbal d’Empordà

Durant l'acte setze rapsodes, entre els quals hi havia alumnes i exalumnes dels cursos de català, participants al VxL i aficionats a la poesia, van recitar poemes en diferents llengües.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -