Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

27.5 C
Pals
Dijous, 12 juny 2025
- Publicitat -

Més visites al Museu de la Mediterrània amb final gastronòmicament feliç

La iniciativa porta els visitants a la situació entre Pals i Torroella a finals del segle XIX, a punt d’iniciar un veritable enfrontament social a causa del conreu de l’arròs

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Museu de la Mediterrània i Palau lo Mirador han anunciat que realitzaran més visites guiades que tinguin un final gastronòmic, després de “constatar l’èxit de ‘La guerra de l’arròs’”. Seran visites noves i també la dedicada al conflicte de l’arròs.

Es tracta d’una visita guiada ideada per Sandra Bisbe que explica el conflicte generat entre Pals i Torroella a causa del cultiu de l’arròs el 1899. La visita acaba a Palau lo Mirador amb un àpat amb l’arròs com a protagonista.

Es van oferir durant 7 dies d’aquest estiu, els mesos de juliol i agost, i el 3 de novembre amb motiu del Som Cultura. Les visites s’han fet tant en castellà com en català i les han seguit 165 persones. El 43% dels que van seguir aquestes visites, 71 persones, van optar també per fer el menú proposat per Palau lo Mirador.

El director del Museu de la Mediterrània, Gerard Cruset, ha assegurat que “aquest any hem millorat l’assistència a les visites guiades i hem vist que als nostres usuaris els ha agradat que els féssim una proposta més àmplia, amb la visita i l’oferta gastronòmica”.

La iniciativa porta els visitants a la situació entre Pals i Torroella a finals del segle XIX, a punt d’iniciar un veritable enfrontament social a causa del conreu de l’arròs. A través d’un recorregut per carrers i palaus de Torroella es descobreix una història d’enveges, fam, epidèmies i dos personatges enfrontats que van néixer a la mateixa casa. Per un costat, Robert de Robert i Surís, fill de l’amo; per un altre, Pere Coll i Rigau, fill del masover.

Entre ells emergeix una història d’intrigues i ambicions d’inici de segle XX a l’Empordanet. Part de la visita es fa i finalitza a Palau lo Mirador i el restaurant ha preparat un menú especial exclusiu per a les persones que fan la visita guiada.

El menú està format per diversos plats per compartir d’inici i el plat principal és un Arròs Nembo de l’Estany de Pals amb sofregit fosc amb sèpia, salsitxes, musclos i escamarlans. El menú acaba amb unes postres que es poden triar entre tres opcions. Tant el Museu de la Mediterrània com Palau lo Mirador tenen previst programar aquesta visita els propers mesos i no descarten oferir altres propostes conjuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur exigeix solucions urgents a Endesa pels talls de subministrament elèctric

Els talls han afectat especialment zones com les cales d’Aiguafreda i Sa Tuna, on el passat dissabte 7 de juny es va registrar una interrupció de més de sis hores sense previ avís.

Altres notícies