7.2 C
Pals
Divendres, 3 desembre 2021
- Publicitat -

La militància cultural i el Terracotta Museu de La Bisbal d’Empordà

Un 2020 amb un balanç molt positiu, malgrat tot.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Amb un gener del 2021 amb unes mesures pràcticament iguals que les del 2020, tot segueix tancat mentre els museus segueixen oberts. I és que pel Terracotta Museu de La Bisbal d’Empordà, per exemple, ha estat un “any molt positiu, malgrat tot“. Així ho va explicar Xavier Rocas, director del Terracotta Museu a Ràdio Capital, en una entrevista de balanç del 2020.

Rocas ha explicat que la resposta de la gent ha estat molt positiva, ja que sempre que han pogut s’han mantingut oberts amb una ocupació d’entre un 30% i un 50%, i que això ha demostrat que “els museus són espais segurs”.

Malgrat es van haver de readaptar moltes de les previsions, s’ha pogut mantenir tota la programació prevista d’exposicions temporals grans i inaugurar-ne diverses al llarg de l’any. L’exposició de ceràmica de Jordi Cuixart, per exemple, ha rebut prop de 5.000 visitants, i al llarg dels mesos d’estiu s’han rebut els mateixos visitants que l’any 2019.

A més a més, es va poder celebrar el Festival Internacional del Terracotta Museu i malgrat no es va poder fer la fira mercat, es va mantenir la 1a edició del Terracotta Biennal. Això és, ha assegurat Rocas, degut a la militància cultural del municipi.

La situació també els ha obligat a avançar amb un dels projectes que tenien pendents: el digital. Així doncs, han creat exposicions culturals i tallers online. La seva web, a més, ha pujat un 30% les visites al llarg de l’any 2020 respecte el 2019 i han obert el telegram del museu.

Però això no és tot. El Museu també ha rebut aquest any una menció especial de Patrimoni per la seva rehabilitació, i un premi pels catàlegs del Museu.

Amb tot plegat, un balanç positiu del 2020 tot celebrant els 5 anys de la seva reobertura.

Escolta l’entrevista sencera aquí.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sèries: The Crown – 3 desembre 2021

The Crown és una sèrie de televisió britànica i estatunidenca, creada i escrita per Peter Morgan i produïda per...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -