2.4 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Mobilització en contra de l’ampliació de la marina de Port d’Aro per danys ecològics

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El 3 de juny la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat va aprovar tècnicament el projecte constructiu de la Marina del Port d’Aro Fase 2, al terme de Castell-Platja d’Aro. Aquesta provocarà un dany mediambiental de gran escala, i entitats ecologistes s’han fet ressó i denúncien el projecte. La primera de les mobilitzacions es realitzarà el dissabte 7 d’agost a les 10:30 h del matí.

Aquest projecte comporta la creació d’una marina on actualment hi ha la major pineda en zona urbana del litoral gironí, que discorre paral·lela als darrers 500 metres de la desembocadura del Ridaura. Es pretén transformar tot el sector en una infraestructura portuària navegable, gairebé duplicant la superfície de la marina actual i incrementant l’oferta d’amarratges en un 33%. La nova marina va associada també a un pla parcial urbanístic, pendent de desenvolupament, per a 400 apartaments.

El Grup de Natura Sterna, SOS Costa Brava i Naturalistes de Girona protesten contra aquesta mesura que malmet el medi natural i que “promociona un model de desenvolupament turístic intensiu i massiu”, el qual s’està qüestionant actualment.

Segons afirmen les entitats ecologistes també afegeixen que “La pineda del Port d’Aro pot suposar un augment de la salinització de l’aqüífer del Ridaura, atemptant contra un entorn natural primer ordre que inclou la presència permanent de llúdriga al tram final del riu, entre d’altres espècies de flora i fauna protegides”.

Les organitzacions verdes protesten també perquè encara no s’ha posat a exposició pública la documentació del projecte i l’Estudi d’Impacte Ambiental, i siguin sotmeses a la pressió d’uns terminis que no està clar fins quan es prolongaran, en plena fase de vacances i inactivitat també pels activistes i tècnics del moviment ambiental.

De manera que les entitats han acordat presentar al·legacions en contra del projecte i engegar accions de mobilització. La campanya s’iniciarà el proper dissabte 7 d’agost a les 10.30 hores amb una concentració en forma de cadena humana estàtica al llarg del camí de terra que hi ha al llarg de la riba sud del Ridaura al següent punt de trobada: https://goo.gl/maps/XM7dGZKPYohVzbZq8.

Des de l’organització afirmen que l’activitat es desenvoluparà sense contacte entre participants i amb l’ús de mascareta, i totes aquelles persones interessades en participar-hi s’han d’inscriure prèviament al web https://www.soscostabrava.cat/portaro/.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -