10.9 C
Pals
Dissabte, 13 desembre 2025
- Publicitat -

Mor Georgina Regàs, impulsora del Museu de la Confitura de Torrent, als 89 anys

Nascuda a Barcelona, portava molts anys vivint a Torrent. Va ser en aquest municipi del Baix Empordà que Regàs va crear el Museu de la Confitura, un centre únic a Catalunya i Espanya

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Ha mort la cuinera i divulgadora de cuina Georgina Regàs als 89 anys. Nascuda a Barcelona, portava molts anys vivint a Torrent. Va ser en aquest municipi del Baix Empordà que Regàs va crear el Museu de la Confitura, un centre únic a Catalunya i Espanya. També és l’autora d’una vintena de llibres sobre la cuina tradicional catalana.

El seu pare, Xavier Regàs, era cap de serveis de la Generalitat durant la República i això va fer que la família marxés a l’exili després de la Guerra Civil. Georgina Regàs va estar en un camp de concentració francès juntament amb el seu germà Xavier Regàs. Finalment va retornar a Barcelona amb l’inici de la Segona Guerra Mundial.

En una entrevista a El Periódico el 2017, Regàs explicava que als 43 anys va comprar una casa a Torrent amb el seu marit on hi havia un llimoner, i que no sabien què fer amb tantes llimones. Així és com Regàs va començar a fer melmelada. Va ser l’any 2004 quan va obrir el Museu de la Confitura, on es fan melmelades i confitures de més de 140 sabors.

Fotografia: De Lohen11 – Josep Renalias – Trabajo propio, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14899970. 

- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Mar d’Estiu avança les primeres confirmacions de l’edició 2026 amb grans noms i noves experiències

Després d’anunciar oficialment la celebració de la seva edició 2026, el Festival Mar d’Estiu ha presentat un primer avançament de la programació que inclou artistes destacats de l’escena musical i noves propostes d’experiència pensades per oferir al públic moments inoblidables. Sergio Dalma afegeix una nova data de la seva exitosa gira Ritorno a Via Dalma

Altres notícies