13.1 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Neus Mar: “Les dones del mar es mereixen un homenatge”

Avui hem parlat amb Neus Mar, cantant i referent musical de l’havanera, sobre el seu nou projecte “Dones de sal”, que va ser presentat aquest cap de setmana a Palamós al Teatre la Gorga i aquesta vinent ho farà al Palau de la Música a Barcelona.

Mar explica que fa molt que preparen l’espectacle i afegeix que estan molt satisfets de les reaccions de l’audiència durant la primera presentació, ja que “van sortir molt contents i  al final el que esperes és que tot el que vols transmetre arribi al públic, que ho va saber captar perfectament”.

Pel que fa al projecte, dirigit per Neus Mar i Montse Canals, amb el suport de producció del museu de la pesca, és un homenatge escènic a les dones del mar. Segons la cantant, es tracta d’una reformulació del gènere de l’havanera, amb una punt de vista diferent: “es visibilitza el paper de la dona en el mar”.

La directora fa incís en la divisió en blocs de l’espectacle: “el primer és la tradició, el segon és X i el tercer és la passió”. Afegeix que la història es transmet a través de la música, el cant, la dansa, l’escenogafia i el vestuari, “tot el que hi ha a dones de sal té un perquè”, conclou.

Neus Mar expressa que per realitzar la producció, han tingut en compte històries de dones que es dediquen a la pesca a l’actualitat, que han sigut dones de pescadors o han tingut alguna relació amb el mar.

La cantant acaba expressant la seva satisfacció de poder fer la presentació al Palau de la Música dimarts vinent i posteriorment faran una gira per Catalunya, destacant la data del 23 d’abril a Palafrugell.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios