24.1 C
Pals
Divendres, 27 novembre 2020

No m’hi sé posar

El més llegit

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Anna Ribera “fa tres setmanes que els ingressos van baixant”

En l’entrevista del Supermatí d’avui, Anna Ribera, directora assistencial del Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, ens ha...

Palamós dona llum verda a la construcció d’un habitatge social cooperatiu

L'Ajuntament de Palamós i la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic ja havien aprovat el febrer del 2019 un protocol per...
Pere Carreras
Pere Carreras
Pere Carreras és periodista begurenc
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Que la tecnologia permet coses màgiques, sí. Que sense els enginys informàtics tot seria molt gris, també. Però ara que m’he convertit en assidu per necessitat d’això que en diem vídeoconferències, puc dir rotundament que no m’hi sé posar.
Són útils, no ho negaré, sobretot en la malaltia provocada pel coronavirus. Per cinc casos que no vénen al cas, he tingut el coronavirus molt proper al meu entorn. Quan hi ha ingrés hospitalari no hi ha més opció: en estar els pacients aïllats del tot, del tot, se’ls passa una tablet o mòbil i d’allà poden entendre, una mica més, el fet d’estar sols sense família ni acompanyants. Perquè molt s’ha escrit i repetit del fet d’entrar sols, sense gaires explicacions, en unes urgències d’hospital. I sí, és veritat que aquella pantalla dividia plena de cares i sorollets dóna una mica de llum i satisfacció a la tenebra en les esperes d’urgències.
Si ho traslladem fora del món hospitalari en la crisi que ens ocupa, també hi ha utilitat, no ho negaré.
Un a Boston, l’altre a Fuengirola, un a Rennes le Chateau i un altre a l’Empordà poden parlar entre ells videogràficament sobre si pujaran o no el preu de del producte que fabriquen.
Amb el món educatiu, i al món familiar, sempre que sigui oci, és on he comprovat que no estic gens avesat a les videoconferències i que no m’hi sé posar. Tinc un desig enorme que s’acabin perquè arriba un punt en què no saps com posar-t’hi.
A classe real, a la classe física, som un grup, uns quinze, que mirem a un professor o professora i som quinze que tenim la mirada contra un. A la classe virtual són quinze que mirem un dispositiu, i ens mirem tots a tots. Això, amanit de mil i un sorollets de fons que van entrant, i segons el dispositiu que utilitzis pot ser un carnaval de rio de Janeiro. Estàs a classe virtual agafant apunts com pots, mentre veus ue a un se li cau el mòbil i la imatge va a can pixa, l’altre quan parla es desconnecta, et toca el teu moment de glòria i irromp a l’habitació la teva dona amb bata dient a mi no em gravis, i un canvia cada minut d’habitació perquè aquí tinc més cobertura. En fi, que no m’hi acostumo, que no m’hi sé posar. Coses de l’edat. Si és per temes de salut, no tindré més remei i ho agraïré. Però si és per altres coses, estic desitjant amb bogeria toranar a les abraçades i picades d’ulls presencials.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Judici 17A, la doble victimització

Tradicionalment a l’estat espanyol la víctima ha estat la gran oblidada del procés penal, fins al punt que al...

El problema de l’habitatge al Baix Empordà: ús turístic, joves i COVID-19

Els propietaris prefereixen llogar estacionalment perquè els hi surt més a compte.

Divendres i dissabte de pluja, vent i alteració marítima. Diumenge torna el sol

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja durant divendres i dissabte. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent dissabte bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora el temps i torna el sol.

Tothom Ho Comenta 1×08 – 26 novembre 2020

Aquesta setmana hem parlat amb en Miquel Unzué de Mood Z i hem tractat la polèmica lingüística sobre Ada Colau.

El robots submarins són clau per a la descoberta i protecció d’espècies d’organismes de grans profunditats

Un estudi indica que l'ús dels aparells aquàtics combinat amb estacions marines faciliten les investigacions

Altres notícies