19.3 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Les obres de la Torre de les Hores de Peratallada continuen per poder obrir l’espai al públic

En la primera fase del projecte es va fer una nova escala metàl·lica interior que permetrà als visitants pujar al campanar

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Comença la segona fase del projecte per fer visitable l’emblemàtica Torre de les Hores de Peratallada (s. XIII-XV). Després de la primera actuació l’any 2017, els treballs se centren ara en la modificació de la coberta inclinada antiga, per convertir-la en un mirador a peu pla. Està previst que aquestes obres acabin a finals del mes de març.

A banda, aquesta segona fase també reproduirà el terra del pis central, avui dia desaparegut, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s’hi col·len bigues i un paviment de fusta. Això permetrà gaudir de la visió de les espitlleres, que abans estaven tapades. El projecte que s’està executant permet que per l’ull de l’escala baixin els pesos que fan funcionar el rellotge, una peça mecànica del s. XIX, que ja s’ha reparat i ajustant perquè marqui les hores exactes amb el característic repic de campanes. El rellotge quedarà visible a la planta superior.

La primera fase del projecte es va centrar en la consolidació de la seva estructura i de garantir la seguretat. Es va fer una nova escala metàl·lica interior, gràcies a la qual, a part de pujar fins al campanar, permetrà observar la imponent estructura constructiva interior de l’edifici medieval.

El projecte per a les tres fases té un cost total de 116.303,97 euros. Per a l’execució d’aquesta segona, pressupostada en prop de 50.000 euros, l’Ajuntament de Forallac ha rebut una subvenció de 31.200 euros del Servei de Monuments de la Diputació, que també ha redactat el projecte constructiu, i una altra de la Generalitat, de gairebé 8.700 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -