10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

Les obres de la Torre de les Hores de Peratallada continuen per poder obrir l’espai al públic

En la primera fase del projecte es va fer una nova escala metàl·lica interior que permetrà als visitants pujar al campanar

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal
Temps de lectura: < 1 minut

Comença la segona fase del projecte per fer visitable l’emblemàtica Torre de les Hores de Peratallada (s. XIII-XV). Després de la primera actuació l’any 2017, els treballs se centren ara en la modificació de la coberta inclinada antiga, per convertir-la en un mirador a peu pla. Està previst que aquestes obres acabin a finals del mes de març.

A banda, aquesta segona fase també reproduirà el terra del pis central, avui dia desaparegut, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s’hi col·len bigues i un paviment de fusta. Això permetrà gaudir de la visió de les espitlleres, que abans estaven tapades. El projecte que s’està executant permet que per l’ull de l’escala baixin els pesos que fan funcionar el rellotge, una peça mecànica del s. XIX, que ja s’ha reparat i ajustant perquè marqui les hores exactes amb el característic repic de campanes. El rellotge quedarà visible a la planta superior.

La primera fase del projecte es va centrar en la consolidació de la seva estructura i de garantir la seguretat. Es va fer una nova escala metàl·lica interior, gràcies a la qual, a part de pujar fins al campanar, permetrà observar la imponent estructura constructiva interior de l’edifici medieval.

El projecte per a les tres fases té un cost total de 116.303,97 euros. Per a l’execució d’aquesta segona, pressupostada en prop de 50.000 euros, l’Ajuntament de Forallac ha rebut una subvenció de 31.200 euros del Servei de Monuments de la Diputació, que també ha redactat el projecte constructiu, i una altra de la Generalitat, de gairebé 8.700 euros.

Últimes notícies

Obren comptes corrents per fer aportacions solidàries

Fins al moment, n'han obert els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà i l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro

Palamós celebra les Juntes de Govern Local per via telemàtica

És l'òrgan on l'alcalde i els regidors de l'equip de govern aproven mesures per al municipi i que, degut al confinament, s'ha fet per videoconferència

Ja es pot anar a l’hort a collir productes per l’autobastament

També està permès si és un hort en el que es tenen animals que s’han de cuidar o si es tracta d'una activitat econòmica. Queden fora els horts que es troben en cases de segona residència.

L’Orquestra DiVersiones treu una cançó sobre el confinament

L'han titulat "No Tornaré a Casa" i parla de tot el que faran quan acabi el confinament

Passejar el gos a Palamós: no més lluny de 300 metres i de manera individual

El Ban municipal sobre les limitacions de treure a passejar el gos en època de coronavirus també estableix que no es pot anar a comprar i passejar el gos a la vegada.

Altres notícies