9.4 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

El port Marina de Palamós recupera la normalitat després del temporal “Gloria”

El port ja està obert a la navegació en aigües interiors i exteriors mentre continuen les tasques de recuperació

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

Santa Cristina bonificarà un 30% de l’IBI d’aquells qui instal·lin energies renovables

En el cas d'instal·lacions comunitàries es farà una rebaixa del 5% de l'impost a cada veí
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El port Marina Palamós recupera, mica en mica, la normalitat després dels danys causats pel temporal “Gloria”. La directora-gerent de la instal·lació, Mercè Palat, ha explicat a Ràdio Palamós que les embarcacions ja poden navegar per aigües interiors i exteriors, malgrat que encara hi ha alguns serveis que no s’han pogut restablir. El principal objectiu és reparar l’escullera exterior, que es va trencar, i que podria deixar al descobert el port en cas d’un nou temporal.

Mercè Palat, en declaracions a Ràdio Palamós, ha explicat en quin punt es troben les actuacions que s’estan realitzant al port.

Actualment s’estan fent tasques de reparació de la zona de manteniment, on el paviment de l’espai que hi ha la grua per l’avarament d’embarcacions està molt malmès, i de la gasolinera, on els dipòsits es van omplir d’aigua de mar que ara cal retornar abans de poder tornar a funcionar amb normalitat. Des de Marina Palamós confien en que tot estigui enllestit en deu dies.

El temporal del 2008 també va deixar una imatge semblant de l’escullera exterior del port, ja que la força de les onades van llençar al mar els acròpodes, unes peces de formigó de més de 12 tones, que formen l’estructura. Ara per ara, no se sap quin serà el cost total de la reparació d’aquests danys i, a part de dos vaixells enfonsats, no s’han hagut de lamentar més afectacions.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies