11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

El port Marina de Palamós recupera la normalitat després del temporal “Gloria”

El port ja està obert a la navegació en aigües interiors i exteriors mentre continuen les tasques de recuperació

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El port Marina de Palamós recupera la normalitat després del temporal "Gloria"
/

El port Marina Palamós recupera, mica en mica, la normalitat després dels danys causats pel temporal “Gloria”. La directora-gerent de la instal·lació, Mercè Palat, ha explicat a Ràdio Palamós que les embarcacions ja poden navegar per aigües interiors i exteriors, malgrat que encara hi ha alguns serveis que no s’han pogut restablir. El principal objectiu és reparar l’escullera exterior, que es va trencar, i que podria deixar al descobert el port en cas d’un nou temporal.

Mercè Palat, en declaracions a Ràdio Palamós, ha explicat en quin punt es troben les actuacions que s’estan realitzant al port.

Actualment s’estan fent tasques de reparació de la zona de manteniment, on el paviment de l’espai que hi ha la grua per l’avarament d’embarcacions està molt malmès, i de la gasolinera, on els dipòsits es van omplir d’aigua de mar que ara cal retornar abans de poder tornar a funcionar amb normalitat. Des de Marina Palamós confien en que tot estigui enllestit en deu dies.

El temporal del 2008 també va deixar una imatge semblant de l’escullera exterior del port, ja que la força de les onades van llençar al mar els acròpodes, unes peces de formigó de més de 12 tones, que formen l’estructura. Ara per ara, no se sap quin serà el cost total de la reparació d’aquests danys i, a part de dos vaixells enfonsats, no s’han hagut de lamentar més afectacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -