24.5 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

11,7 milions d’euros d’inversió al Baix Empordà als pressupsotos de la Generalitat 2020

El Baix Empordà està a la cua d'inversions a la demarcació de Girona. És la cinquena comarca que més diners rebrà, i queda només per davant de la Garrotxa i el Ripollès

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els pressupostos de la Generalitat que el govern ha portat al Parlament preveuen una inversió directa de més d’11,7 milions d’euros al Baix Empordà. Seran els primers comptes que de l’executiu aprovats d’ençà del 2017 i tindran el suport de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i Catalunya en Comú. Les inversions més importants de la comarca se les emporten Verges i la Bisbal d’Empordà, mentre que no s’hi reflecteixen algunes de les reclamacions fetes per la societat civil els últims mesos.

El Baix Empordà està a la cua d’inversions a la demarcació de Girona. És la cinquena comarca que més diners rebrà, i queda només per davant de la Garrotxa i el Ripollès.

El projecte que rep més diners és el dels col·lectors d’aigua de Verges, Colomers i Jafre, que servirà per recollir les aigües residuals i dur-les a la depuradora. És un projecte reclamat des de fa temps i que va fer un avenç aquest novembre de 2019, amb la reactivació per part de l’ACA. S’hi invertiran 2,7 milions d’euros. La gestió de l’aigua també centra la inversió de 750.000 euros per la reforma de l’estació de bombeig central de Sant Feliu de Guíxols, 600.000 pel sistema de col·lectors d’aigües residuals de la Bisbal d’Empordà, i 420.000 per la nova depuradora d’aigues residuals de Palamós, entre altres.

A continuació, hi ha una inversió que fa anys que s’hauria hagut de fer: la de la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà, que rebrà un milió d’euros aquest any i se’n preveuen 150.000 de cara al 2021. La Bisbal ja ha cedit els terrenys i les obres estan adjudicades. Això sí: no hi ha data d’inici dels treballs. Pel que fa a l’estació d’autobusos de Palamós, els comptes preveuen només 590.000 euros per aquest any. En canvi, s’ajornen més d’1.800.000 euros de cara als pròxims dos anys.

També es destinen 773.000 euros a la construcció del nou consultori local de Verges.

Hi ha diners per a fer diverses construccions escolars. La que tindrà més diners és la nova escola Fanals de Platja d’Aro, amb 500.000 euros, tot i que el gruix de la inversió s’endarrereix fins d’aquí a dos anys. Passa el mateix amb la nova escola de Vall-llobrega, que només tindrà 8.000 euros enguany. Els pressupostos preveuen que 1.147.000 euros estaran disponibles l’any que ve, tot i que això no es garanteix. Els comptes no diuen res del reclamat nou institut escola de Verges.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -