4.3 C
Pals
Dilluns, 17 gener 2022
- Publicitat -

Palafrugell estudia les praderies de posidònia per millorar la conservació de la biodiversitat del seu fons marí

La investigació ha identificat 679 espècies de fauna i flora marina al litoral palafrugellenc, de les quals el 30% són mol·luscs i el 22% peixos

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Durant l’any 2021, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha encarregat un estudi cartogràfic de la distribució dels les praderies de posidònia del litoral de Palafrugell. L’objectiu de l’estudi, realitzat pels tècnics de Natura Montfred, ha estat actualitzar i ampliar el coneixement sobre la distribució i la superfície que ocupen aquests herbassars, com a pas necessari per potenciar-ne la seva conservació i evitar-ne el seu deteriorament.

El municipi de Palafrugell presenta aproximadament 49,31 ha de praderies de fanerògames marines, entre les quals destaca la Posidonia oceànica.

Al mateix temps, s’ha realitzat un inventari exhaustiu de la fauna i flora marina present per tal de recollir i ampliar el coneixement sobre el patrimoni natural marí del municipi i posar-lo en valor davant de la ciutadania.

En total s’han identificat 679 espècies de fauna i flora marina al litoral de Palafrugell, de les quals el 30% són mol·luscs i el 22% peixos. Destaquen els fons rocosos, on podem trobar quasi la meitat de les espècies del municipi, seguit dels fons sorrencs, les coves, les aigües obertes, el coral·ligen i les praderies de posidònia.

La realització d’aquest treball i el nivell de detall de la informació generada, permetrà disposar d’un millor coneixement per facilitar la presa de decisions i establir les mesures més adients per conservar la biodiversitat del patrimoni litoral marí del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu té un nou projecte de reurbanització de la plaça del Nord

Les obres es faran cap a finals d'aquest any i és un projecte que s'havia redactat el 2014 i que ara s'ha readaptat. El pressupost del projecte volta els 260 mil euros.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -