19.8 C
Pals
Diumenge, 29 maig 2022
- Publicitat -

Palafrugell fa una crida a la cessió voluntària d’habitatges per a famílies refugiades d’Ucraïna

Convoca els veïns interessats a una reunió informativa i l'OAC tindrà un punt d'informació per ajudar. El municipi ja ha rebut alguns refugiats i en les properes setmanes se n'esperen més.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell fa una crida a la població interessada a la cessió voluntària d’habitatges per a famílies refugiades d’Ucraïna. El consistori ha convocat una reunió informativa dilluns a les set de la tarda per abordar-ho. A més, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) comptarà amb un punt d’informació sobre la com es pot ajudar voluntàriament en temes relacionats amb la guerra al país. En aquest sentit, s’oferirà la possibilitat de fer un acolliment en un habitatge sencer o en habitacions de forma il·limitada. En cas que es vulguin acollir famílies, des de l’Ajuntament emplacen a contactar amb la Creu Roja i si es volen rebre menors, fer-ho a través de la DGAIA.

Informació centralitzada a l’OAC

D’altra banda, entre les accions que està duent a terme l’Ajuntament de Palafrugell, a partir del proper dilluns, l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania) comptarà amb un punt d’informació sobre els temes relacionats amb l’ajuda a Ucraïna.
La informació és divideix en cinc àrees d’actuació diferenciades:

Habitatge
L’OAC recollirà les dades de persones, que voluntàriament, posin habitatges a disposició dels refugiats.

Informació per a la persona voluntària:
•    L’acolliment  en un habitatge sencer o en habitacions és per temps il·limitat, això dependrà de la família que s’aculli. No és pot delimitar el temps.
•    Una vegada recollida les dades per part de l’OAC es passaran les dades a Creu Roja, són ells els encarregats de gestionar els habitatges.

Acollida de famílies
Les persones que vulguin acollir famílies s’han de posar en contacte amb Creu Roja, entitat que gestiona a nivell nacional l’acollida de nuclis familiars.
Acollida de menors
Per ser família d’acollida de menors s’han de posar en contacte al número de telèfon 116 111 o a [email protected], una vegada emplenat un formulari amb totes les dades, la DGAIA es posarà en contacte amb la família per concretar l’acollida.

Ajuda econòmica
L’Ajuntament de Palafrugell, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, informa que la forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.
La llista de les ONG es pot trobar a:  http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/
L’Ajuntament, en cap cas, no habilitarà cap recollida d’aportacions econòmiques. Tot i això, des de l’OAC s’ajudarà a les persones que vulguin a fer les aportacions per via telemàtica a l’ONG que triïn.

Voluntariat
A través de la plataforma VIP Palafrugell qualsevol persona del municipi de Palafrugell podrà apuntar-se com a voluntariat en les diferents crides que es facin.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -