6.9 C
Pals
Divendres, 3 desembre 2021
- Publicitat -

Palafrugell s’adhereix a l’acord per la millora de la qualitat de l’aire

La declaració, a la que s’han afegit 62 municipis, està promoguda per l’Ajuntament de Sabadell.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell s’ha adherit a la “Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”. Aquest acord pretén fer de la qualitat de l’aire, una prioritat d’acció als municipis i impulsar un acord polític i social a Catalunya per aplicar mesures urgents i eficients.

En relació a la qualitat de l’aire a Palafrugell, l’àrea de Medi Ambient ha encetat dues línies de treball que concorden amb algunes de les mesures a adoptar en la declaració. Per una banda, properament s’instal·laran sensors per tenir informació en temps real, i de manera pública, sobre la qualitat de l’aire. Aquesta actuació concorda amb el punt de l’acord sobre promoure el seguiment, avaluació i control de contaminants atmosfèrics locals, i informar i conscienciar la ciutadania sobre la qualitat de l’aire. I pel que fa a la planificació urbana, el nou Pla de Biodiversitat Urbana aporta una visió, entre d’altres, sobre el model de verd urbà del municipi i inclou les directrius per millorar aquells espais que ho requereixin. Alhora, des del Departament de Mobilitat, s’està en plena fase de redacció del nou Pla de mobilitat (2022-2028) on s’hi incorporaran criteris actuals de mobilitat sostenible, per aconseguir un trànsit pacificat i menys depenent del cotxe, en el nucli de la Vila.

Segons Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, “des de l’Ajuntament de Palafrugell, ens adherim a la Declaració de Sabadell, per dos motius. Primer, perquè una millor qualitat de l’aire és el resultat de la suma d’accions polítiques en diversos àmbits: mobilitat, urbanisme, promoció econòmica i medi ambient, que redunden en una millora de la salut i la qualitat de vida. I segon, perquè les línies de treball engegades en aquest mandat no només encaixen amb els compromisos subscrits sinó que ens els reforcen i empenyen a seguir en la direcció que cal.”

La declaració, a la que s’han adherit 62 municipis, ha estat promoguda per l’Ajuntament de Sabadell, en el 2n Congrés de Qualitat de l’Aire que ha reunit autoritats, investigadors, tècnics i empreses del sector, durant dues jornades. Palafrugell i Castell Platja d’Aro són els dos únics municipis del Baix Empordà signants de la declaració, que està oberta a l’adhesió de nous consistoris. A les comarques gironines en són un total de 6, així doncs als dos anteriors Girona, La Cellera de Ter, Maçanet de la Selva, Ripoll, Vidreres, i Vila-sacra.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sèries: The Crown – 3 desembre 2021

The Crown és una sèrie de televisió britànica i estatunidenca, creada i escrita per Peter Morgan i produïda per...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -