18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Palamós perdrà l’aparcament de sauló de la platja Gran

La reforma del passeig del Mar amb la desaparició de la zona viària es vol fer mitjançant un procés participatiu

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós treballa en el pròxim procés de reforma del Passeig del mar que inclourà la supressió de la zona de vial que dona accés a l’aparcament de la platja Gran. L’administració de Costes de l’Estat ja no dona més alternatives, tot i que posa sobre la taula la reformulació de tot el passeig, un treball urbanístic que comportarà una nova relació entre la mateixa platja i el passeig del Mar.

L’aparcament de la platja Gran està format per dues grans zones. La primera és titularitat de Ports de la Generalitat, que és qui la treu a explotació a través d’una concessió, seguirà sent asfaltada. Ara bé, la segona part, que correspon a un vial de sauló compactat competència de l’administració de Costes de l’Estat, sí que deixarà de ser un aparcament i el seu nou ús dependrà de la ciutadania.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que des de l’Ajuntament sabien que un dia o altre aquest aparcament havia de desaparèixer i per això, van començar una ronda de consultes a les diferents administracions que tenen competències a la zona del Passeig del Mar. Des de Costes de l’Estat, se’ls va dir que ja no es podia dilatar més la moratòria i que el gran espai de la platja Gran havia de deixar aquest ús.

Un cop acabat el procés actual de reforma del passeig del Mar, l’Ajuntament realitzarà la supressió de l’aparcament tenint en compte l’opinió de la ciutadania de Palamós. El procés participatiu servirà per dissenyar la reforma del nou Passeig del Mar.

En la nova reforma, una de les possibilitats es mirar de compensar la pèrdua de places d’aparcament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -