10.1 C
Pals
Dilluns, 10 agost 2020

Últims programes

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

La Xalana – 30 juliol 2020

Aquest dijous a la Xalana han pujat en Martí Saguer i l'Àlex Mata amb els quals hem repassat cançons estiuenques de la dècada dels...

Parlar a la lleugera

El més llegit

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

La CUP de la Bisbal replica amb matisacions i explicacions a la nota crítica publicada dies enrere per l’Associació de veïns del barri

On i quan veure les llàgrimes de Sant Llorenç des del Baix Empordà?

No et perdis aquesta guia bàsica amb consells per a l'observació de la pluja d'estels més esperada de l'any.

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Pere Comellas, un pioner empordanès

El Terracotta Museu recorda dijous la figura i l’obra de Pere Comellas un pioner empordanès nascut a Corçà
- Publicitat -
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

Ahir vam entrevistar en aquest mateix programa en Joan Aladid. El senyor Aladid és regidor a l’Ajuntament de Torroella i membre de la Penya San Marcos, que organitza el correbou de la localitat. Més enllà de les diverses opinions sobre la idoneïtat de fer al correbou i aquí, cal recordar que el ple va aprovar una moció que declara Torroella lliure de correbous, el senyor Aladid va fer un parell d’afirmacions, que m’atreviria a dir, poc meditades. En un moment de l’entrevista va afirmar que els animals no pateixen. De fet, va dir que les vaquetes són esportistes, obviant que el que es qüestiona no és si els animals estan en forma o no, sinó que es planteja el debat moral de fer un espectacle en el que se sotmet a estrès els animals.

Però més enllà d’aquesta, el regidor torroellenc va deixar anar una frase com qui no vol la cosa. Escoltem-la:

L’alcalde de Torroella té fòbia als andalusos. Aquesta acusació em sembla tan greu com greu em semblaria que fos certa i planteja la discriminació d’una entitat pel seu origen andalús. De ser certa, la suposada andalufòbia de l’alcalde estaria al mateix nivell que la discriminació per sexe, raça, gènere o de qualsevol altre tipus i és per aquest motiu que em sembla gravíssim acusar un alcalde escollit democràticament en un ple municipal d’aquesta manera.

He de dir, també, que em sembla que el tema de les vaquetes ha generat episodis de tensió que han fet perdre les formes a més d’un i més de dos, i estic convençut que l’argument que planteja el senyor Aladid no és altre que el de: “escolteu, això de les vaquetes se n’ha anat de mare, al final no n’hi ha per tant i això és un poble petit i per tant, aquest nivell de debat ens va una mica gran a tots plegats”.

I per aquest mateix motiu plantejo la necessitat de ser tots plegats més responsables. Els temps canvien, les tradicions evolucionen i és probable que aquest tipus de costums tan arrelades fa uns anys, cada vegada tinguin menys sentit. Però per aquest mateix motiu, també han canviat les maneres de fer política i cal adaptar el que es diu i sobretot com es diu a aquests nous temps. Perquè al final, com acabo de dir, Torroella no deixa de ser un poble i als pobles tothom es coneix i deixar anar per la ràdio, que l’alcalde té fòbia als andalusos, sense que això sigui demostrable, em sembla que queda fora de les normes bàsiques de convivència.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El risc de rebrot de COVID-19 baixa lleument al Baix Empordà

El risc de rebrot de COVID-19 al Baix Empordà baixa lleument fins al 56,93 d’EPG (índex de creixement exponencial) a dia 9 d’agost, respecte als 59,70 de la setmana passada, segons les dades proporcionades avui per la conselleria de Salut.
00:04:52

Armilles de colors i grups de quinze treballadors com a màxim: comença la campanya de la poma més atípica

Comença a les comarques gironines la campanya de la poma més atípica. No per la producció, sinó per les restriccions de seguretat que obliga a adoptar la pandèmia. Al camps, els treballadors es mouen en grups estables de com a màxim quinze persones.

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Es dispara la venda de bicicletes a l’Empordà pel coronavirus

Els tallers també han vist créixer de cop el volum de feina de clients que volien posar a punt bicis antigues

Amb So de Cobla de Palamós tanca la quarta edició amb més de 2.500 espectadors malgrat el coronavirus

Des de la direcció consideren "un èxit" haver omplert el 90% de l'aforament disponible

Altres notícies