16.1 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Parlar a la lleugera

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Ahir vam entrevistar en aquest mateix programa en Joan Aladid. El senyor Aladid és regidor a l’Ajuntament de Torroella i membre de la Penya San Marcos, que organitza el correbou de la localitat. Més enllà de les diverses opinions sobre la idoneïtat de fer al correbou i aquí, cal recordar que el ple va aprovar una moció que declara Torroella lliure de correbous, el senyor Aladid va fer un parell d’afirmacions, que m’atreviria a dir, poc meditades. En un moment de l’entrevista va afirmar que els animals no pateixen. De fet, va dir que les vaquetes són esportistes, obviant que el que es qüestiona no és si els animals estan en forma o no, sinó que es planteja el debat moral de fer un espectacle en el que se sotmet a estrès els animals.

Però més enllà d’aquesta, el regidor torroellenc va deixar anar una frase com qui no vol la cosa. Escoltem-la:

L’alcalde de Torroella té fòbia als andalusos. Aquesta acusació em sembla tan greu com greu em semblaria que fos certa i planteja la discriminació d’una entitat pel seu origen andalús. De ser certa, la suposada andalufòbia de l’alcalde estaria al mateix nivell que la discriminació per sexe, raça, gènere o de qualsevol altre tipus i és per aquest motiu que em sembla gravíssim acusar un alcalde escollit democràticament en un ple municipal d’aquesta manera.

He de dir, també, que em sembla que el tema de les vaquetes ha generat episodis de tensió que han fet perdre les formes a més d’un i més de dos, i estic convençut que l’argument que planteja el senyor Aladid no és altre que el de: “escolteu, això de les vaquetes se n’ha anat de mare, al final no n’hi ha per tant i això és un poble petit i per tant, aquest nivell de debat ens va una mica gran a tots plegats”.

I per aquest mateix motiu plantejo la necessitat de ser tots plegats més responsables. Els temps canvien, les tradicions evolucionen i és probable que aquest tipus de costums tan arrelades fa uns anys, cada vegada tinguin menys sentit. Però per aquest mateix motiu, també han canviat les maneres de fer política i cal adaptar el que es diu i sobretot com es diu a aquests nous temps. Perquè al final, com acabo de dir, Torroella no deixa de ser un poble i als pobles tothom es coneix i deixar anar per la ràdio, que l’alcalde té fòbia als andalusos, sense que això sigui demostrable, em sembla que queda fora de les normes bàsiques de convivència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tot Era Millor – 1996

El 1996 va ser l'any del primer Doctor Music Festival i també de la inauguració del Museu d'Història de...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -